Anti schrokbak 17 x de beste van 2022

Anti schrokbakken kopen? De kans dat ook jouw hond zijn of haar eten veel te gulzig naar binnen werkt, die is enorm groot! Wist je, dat maar liefst 40 procent van alle honden het eten te snel naar binnen schrokt? Niet alleen zorgt dit ervoor dat kans op overgewicht bij je hond toeneemt, maar brengt het naar binnen schrokken van voedsel ook allerlei andere gezondheidsrisico’s met zijn mee!

Doordat je hond, wanneer deze te gulzig veel te veel binnenkrijgt, kan dit op termijn zorgen voor overgewicht bij je hond. Doordat je hond te zwaar wordt, krijgen de botten en gewrichten teveel te verduren, waardoor andere gezondheidsproblemen om de hoek komen kijken. 

De oplossing voor dit probleem is de anti schrokbak. Een schrokbak voor je hond zorgt er namelijk voor, dat jouw grote vriend niet (te) snel al z’n eten naar binnen kan werken. In dit artikelen gaan we verder in op de voordelen van zo’n anti schrokbak en nog belangrijker, we bespreken de 5 beste schrokbakken van 2022 met je!

De beste anti schrokbakken van 2022

Onze top 5 anti schrokbakken

Nu je exact weet wat een anti schrokbak is en nog belangrijker wat de voordelen zijn, is het bijna onmogelijk dat er nog enige twijfel bij je ontstaat over het belang van zo’n schrokbak. We hebben daarom speciaal voor jou het benodigde uitzoekwerk al gedaan, zodat jij alleen nog maar uit één van de onderstaande 5 beste anti schrokbakken van 2022 hoeft te kiezen.

Hierin benoemen we alle voordelen, maar ook eventueel aanwezige nadelen. Zo kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen over wat nu voor jou belangrijk is en welke anti schrokbak het beste past bij de behoefte van jouw hond.

1. Eat Slow Live Longer Voederbak

Wanneer jou hond te snel eet en zowel jij als hond hier hinder van ondervindt, dan is deze anti schrokbak absoluut de onbetwiste nummer één in deze lijst. Deze voerbak heeft namelijk een dusdanig patroon aan de binnenkant, wat ervoor zorgt dat het eten van je hond een stuk moeilijker gaat.

Dit zorgt ervoor, dat je hond niet te gulzig kan eten, waardoor eventuele gezondheidsrisico’s kunnen worden voorkomen. Zaken zoals oprispingen, maagtorsie of braken zullen met deze anti schrok bak verleden tijd zijn. 

Verschillende soorten en maten

Deze anti schrok bak is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Dit zorgt ervoor, dat er altijd wel een kleur tussen zit, die past bij wat jij zoekt. Naast de verschillende kleuren, is deze voerbak ook verkrijgbaar in twee verschillende maten.

De kleinste maat anti schrokbak is de ‘S’, deze bak heeft een diameter van ongeveer 20 centimeter en is 4,5 centimeter diep. De grote variant, de ‘L’, is logischerwijs een stukje groter. Deze bak heeft een diameter van circa 30 centimeter en is met haar 7 centimeter diep een stukje groter.

Gebruikerservaring van Sanne

Vanaf kleins af aan leek het eten van brokken, voor onze trouwe viervoeter Joep iedere keer weer een wedstrijd. We hadden het bakje met voer nog niet neergezet of de brokken waren al op. In het begin hebben we geprobeerd dit op te lossen door iedere keer een handje vol brokjes in de bak te doen, totdat we in aanraking kwamen met de Eat Slow Live Longer anti schrokbak.

Sindsdien kunnen we Joep z’n volledige dagelijkse hoeveelheid brokjes in de bak doen en eet hij een stuk rustiger. Ook zijn de lichamelijke ongemakken zoals winderigheid vanaf het gebruik van deze bak voorgoed verdwenen. Een absolute aanrader dus!


2. Kyjen anti schrokbak

Ben jij op zoek naar een anti schrokbak in een felle en dus vooral opvallende kleur, die ook nog eens voldoet aan al je gestelde eisen? Dan is de Kyjen anti schrokbak een goede keuze. Deze bak is één van de beste schrokbakken van 2022 en staat daarom niet voor niets in deze top 5. Deze voerbak is uitgevoerd in een felle groene kleur, waardoor deze direct in iedere huiskamer opvalt.

De binnenkant is voorzien van een patroon, waardoor het gulzige eten van brokken verleden tijd is. Dus eet jouw trouwe vriend z’n brokken veel te snel en ervaar hij hiervan gezondheidsklachten, dan zijn de anti schrokbakken van Kyjen een absolute aanrader.

Verschillende soorten en maten

Deze voerbak kenmerkt zich door het strakke design, waarvan de binnenkant is voorzien van allerlei verschillende soorten rondjes. De bak is verkrijgbaar is één kleur en heeft een diameter van 28 centimeter.

Door deze rondjes binnenin, wordt het eten een stuk uitdagender, waardoor schrokken wordt tegengegaan. Het grote voordeel van deze anti schrokbak, is dat deze in de vaatwasser kan, waardoor reinigen dus ontzettend eenvoudig is. 

Gebruikerservaring van Petra

Toen we deze anti schrokbak aanschafte, waren we in eerste instantie wat sceptisch over de prijs. In tegenstelling tot veel andere anti schrokbakken, bevindt de Kyjen anti schrokbak zich qua prijs in een ietwat hogere segment.

Toch hebben we tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt gehad! De kosten voor een bezoek aan de dierenarts wegen immers niet op tegen de aanschaf van deze geweldige voerbak voor onze grote vriend Pim!


3. Adori anti schrokbak

Voor wie op zoek is naar een anti schrokbak in een wat lagere prijsklasse, is de anti schrokbak van Adori uitermate geschikt. Deze schrokbak is verkrijgbaar vanaf slechts 10 euro en is bij uitstek één van de beste anti schrokbakken in z’n klasse. Door de neutrale kleur, past deze anti schrok voerbak in principe binnen ieder interieur. 

Verschillende soorten en maten

De anti schrokbak van Adori kent één kleur en één formaat. Juist dit maakt het, dat deze prijstechnisch veruit één van de meeste interessante anti schrokbakken is die verkrijgbaar zijn op de markt.

De grijze neutrale kleur is bij uitstek geschikt voor ieder interieur en de diameter van 22 centimeter in combinatie met de 8 centimeter hoogte, zorgen ervoor dat deze anti schrokbak geschikt is voor iedere kleine en middelgrote hond.

Gebruikerservaring Babette

Onze grote vriendin Bibi wist niet hoe snel ze al haar brokjes naar binnen moest werken om ze vervolgens enkele minuten later weer allemaal uit te spugen. We hebben allerlei verschillende manieren geprobeerd, totdat we in aanraking kwamen met de anti schrokbak van Adori.

De prijs deed ons enigszins twijfelen, want laten we eerlijk zijn, hoe kan een voerbak van plusminus 10 euro ervoor zorgen dat onze hond ineens wel rustig eet? Nou, met succes! We kunnen het iedereen aanraden!


4. Carno anti schrokbak

Is jouw hond ook zo’n ontzettende gulzige eter, dan is de anti schrokbak van Carno een absolute aanrader. Deze praktische voerbak is binnenin voorzien van een patroon wat is te vergelijken met dat van een veertje.

Dit zorgt ervoor dat je hond niet binnen enkele seconden al z’n brokjes naar binnen kan werken, maar hier enigszins moeite voor moet doen! Niet voor niets verdient deze anti schrokbak daarom een welverdiende nummer 4 posities in deze lijst met 5 beste anti schrokbakken van 2022.

Verschillende soorten en maten

De anti schrokbak van Carno is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Je kunt deze bestellen in de kleur roze of blauw. Logischerwijs wat jezelf fijn vindt, maar de kans dat jij kiest voor een kleur die past bij het geslacht van je hond is natuurlijk vrij groot. De diameter van deze bak is 21 centimeter en staat door de antislip aan de onderkant stabiel op de grond.

Gebruikerservaring Irma

Niet alleen schrokt onze grote vriend Lars z’n brokjes binnen enkele seconden naar binnen, maar sleepte hij ook nog eens de complete bak mee door de hele kamer. Sinds we de Carno anti schrokbak gebruiken, is dit verleden tijd! Door de antislip laag aan de onderkant van de bak en de obstakels aan de binnenkant, hebben we twee problemen in één keer opgelost! 


5. HF Slow feeder anti schrokbak

Last but not least in deze lijst met de 5 beste anti schrokbakken van 2022 is de slowfeeder van het merk HF. Door de verschillende patronen aan de binnenkant van de anti schrokbak, wordt het snel eten van de brokken onmogelijk! Door haar diameter van 20 centimeter, is deze anti schrokbak bij uitstek geschikt voor een breed scala honden.

Niet alleen bemoeilijkt deze anti schrokbak het eten, maar staat de bak voor de antislip laag aan de onderkant ook nog eens stabiel op de grond. Kortom, een absolute must have!

Verschillende soorten en maten

Deze anti schrokbak is verkrijgbaar is één kleur en ook één formaat. Dit zorgt ervoor dat de prijs ontzettend aantrekkelijk is, waardoor deze voerbak geschikt is voor iedere portemonnee. Met haar 20 centimeter en antislip laag heeft deze anti schrokbak dus een welverdiende plek in deze top 5!

Gebruikerservaring Jan

Sinds onze grote vriend eet uit de anti schrok voerbak van HF, is het braken verleden tijd. Doordat Mila nu rustig ‘moet’ eten, zijn oprispingen en andere gezondheidsproblemen verdwenen. 


Wat is een anti schrokbak?

De meeste honden zijn ontzettende gulzige eters, dit zal je vast niet vreemd in de oren klinken, vooral niet wanneer jij je trouwe viervoeter regelmatig verwent met een heerlijke verrassing. Een koekje is vaak immers al verdwenen, voordat je er zelf erg in hebt.

Dit geldt dus ook voor een deel van de honden dus ook voor het eten van brokken. Dit zorgt ervoor dat je hond kan gaan braken en nog vervelender overgewicht krijgt. Kortom, een anti schrokbak biedt uitkomst! Een anti schrokbak zorgt er namelijk voor, dat je hond niet de kans krijgt om de volledige inhoud van z’n bak in één keer naar binnen te werken. 

In principe is een anti schrokbak identiek aan een ‘normale’ voerbak, alleen dan zitten er in een anti schrokbak verschillende groeven en andere ‘hinderlagen’ om het eten wat lastiger te maken. Eet jouw hond ook te snel en ben je nog niet helemaal overtuigd, dan hebben we hier een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen van een anti schrokbak

Dat een anti schrokbak ervoor zorgt dat je grote vriend niet zo gulzig al z’n brokjes naar binnen kan werken, dat staat natuurlijk als een paal boven water. Toch zijn er tal van andere onderliggende risico’s, die door het gebruik van een anti schrokbak worden voorkomen.

Om je inzicht te geven in alle voordelen die een anti schrokbak met zich meebrengt, hebben we de belangrijksten voor je op een rijtje gezet:

Uitdaging

Het eten vanuit een anti schrokbak, zorgt voor uitdaging bij je hond. Doordat een anti schrokbak is voorzien van verschillende ‘obstakels’ om het maar even zo te noemen, zal je zien dat je hond meer zal moeten nadenken tijdens het naar binnen werken van z’n brokken. Doordat het een stuk uitdagender wordt, zal je zien dat het ‘schrokken’ een stuk minder zal worden.

Simpelweg door het feit het je hond een stuk lastiger wordt gemaakt. Niet alleen is een anti schrokbak ideaal voor een gulzige eter, maar ook wanneer je hond (al) overgewicht heeft. Rustig eten zorgt er namelijk net als bij mensen voor dat je eten een stuk beter verteert. 

Voorkomt braken 

Een ander voordeel van het gebruik van een anti schrokbak is het tegengaan en dus voorkomen van braken. Wanneer je hond namelijk te snel eet, zal dit ervoor kunnen zorgen dat het lichaam hierop reageert, door de maaginhoud weer uit te braken. Dit is uiteraard voor zowel hond als baasje verre van prettig.

Irritatie bij het baasje

Als mensen hebben we een bepaalde aversie tegen gulzige eters. Dat geldt dus niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Wanneer een hond ontzettend snel eet, kan dit zorgen voor irritatie gedurende het eten zelf, maar ook naderhand, wanneer blijkt dat je trouwe vriend z’n complete maaginhoud als ‘verrassing’ voor je ergens in de kamer heeft verstopt.

Voorkom gezondheidsrisico’s

Misschien wel één van de belangrijkste voordelen welke een anti schrokbak voor je hond met zich meebrengt, is het verkleinen van de kans op gezondheidsrisico’s. Doordat je hond namelijk te snel eet, zorgt dit voor vaak een opgeblazen gevoel, maar ook voor winderigheid en eventuele kans op braken.

Daarnaast is het rustig eten van z’n voer een belangrijk onderdeel voor een goede spijsvertering en zal het ook bijdragen aan een sterker en gezonder gebit. 

Waar houd je rekening mee tijdens de aanschaf van een schrokbak?

De aanschaf van een schrokbak lijkt vaak een stuk ingewikkelder, dan dat het aanvankelijk is. Door rekening te houden met een aantal zaken, zal je zien dat jij in no-time een geschikte anti schrok voerbak hebt gevonden voor jouw trouwe vriend. Wat belangrijk is, is dat je de keuze van je anti schrokbak afstemt op de behoeftes van jouw grote vriend.

Doordat er tal van verschillende aspecten zijn, waar jij op kunt letten tijdens de aanschaf, is het goed voor jezelf te bepalen welke facetten jij belangrijk vindt. Om het een stukje makkelijker voor je te maken, hebben we de 5 belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet:

Formaat

Afhankelijk van de grote van je hond, kun je bepalen hoeveel voer jouw trouwe vriend dagelijks nodig heeft. Wanneer je een puppy hebt, dan zal deze behoefte anders zijn, dan wanneer je een volwassen hond van 30 kilo rond hebt lopen. Door het ruime aanbod in soorten en formaten, is er altijd wel een anti schrokbak te vinden, die volledig bij de behoefte van jouw hond past.

Kleur

De kleur van een anti schrokbak heeft voor de duidelijkheid niets te maken met de daadwerkelijke werking hiervan. Toch is het voor velen wel belangrijk dat het een beetje in lijn ligt, met de rest van de kleuren die binnenshuis worden toegepast. Doordat de anti schrok voerbak in allerlei verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar is, kun je kiezen voor een kleur die past bij jouw stijl.

Obstakels

Om het eten voor je hond een stuk uitdagender te maken, wordt er in een anti schrokbak gebruik gemaakt van allerlei verschillende obstakels. Dit gebeurt door verschillende groeven en vormen. Dit zorgt ervoor, dat je hond moeite moet doen om z’n voedsel naar binnen te kunnen werken.

Schrokbakken zijn ingedeeld in verschillende ‘niveaus’. Des te gulziger je hond is, des te uitdagender kun je de schrokbak maken. Heb je al een anti schrokbak, maar eet je hond nog steeds veel te snel, dan is het verstandig eens je kijken naar een ‘niveautje’ hoger.

Materiaal

Anti schrokbakken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen. De meest voorkomende materialen die worden gebruikt voor een anti schrok voerbak, zijn vaak kunstof, keramiek en ook RVS. Afhankelijk van de grote van je hond, kun je bepalen welk materiaal het best bij je past.

Een bak van plastic, zal doorgaans een stuk lichter zijn, waardoor het voor een grote hond een eitje is deze om te gooien. Houd hier dus rekening mee tijdens je zoektocht naar een geschikte anti schrokbak.

Prijs

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een geschikte schrokbak voor je hond, dan zal je zien dat het aanbod gigantisch is. Zo vind je verschillende soorten, maten en dus ook prijzen. Kortom, een flinke uitdaging dus! Toch is het een stuk eenvoudiger om voor jezelf vooraf te bepalen wat jij zou willen uitgeven voor een schrokbak.

Er zijn namelijk al anti schrokbakken verkrijgbaar vanaf 10 euro en ook voor maar liefst 100 euro. Houd uiteraard wel in je achterhoofd, dat een bezoekje aan de dierenarts, omdat je hond gezondheidsklachten heeft, vaak een stuk duurder uitvalt dan de aanschaf van een schrokbak.

Je kunt dus beter kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig product, want je zult zien, dat dit op de lange termijn de gezondheid van je hond ten goede komt.

Conclusie

Zoals je kunt zien, heeft de aanschaf van een anti schrokbak voor velen van bovenstaande baasje flink wat gezondheidsproblemen opgelost. Mocht je nog sceptisch zijn over het feit of het wel of niet helpt, dan kunnen we je alleen maar adviseren om het simpelweg zelf uit te testen.

Je zult namelijk merken, dat je binnen enkele dagen direct verschil ziet en je hond zich een stuk prettiger voelt. Aarzel dus niet en doe jezelf, maar vooral je hond een groot plezier! 

Plaats een reactie