Gebruik jij al een hondenföhns/waterblazers? De kans dat jij je hond maar een aantal keren per jaar wast, is vrij groot. Gemiddeld wordt een hond niet vaker gewassen dan 3 a 4 keer. Veel vaker is ook niet goed voor de huid en ook de vacht. Dus wanneer jij het gevoel hebt dat je hond een wasbeurt nodig hebt, denk dan goed na of dit ook daadwerkelijk het geval is. Wanneer ze namelijk alleen nat zijn geworden van de regen, kun je ze ook prima met een handdoek of föhn droog maken. Hebben ze in de modder gespeeld, dan wordt dit natuurlijk een ander verhaal, dan doe je er goed aan om je hond even goed onder handen te nemen.

Toch blijft het wassen van je hond een flinke uitdaging. Niet alleen het wassen, maar ook het drogen. Vaak heb je een aantal handdoeken nodig, terwijl het ook vele malen makkelijker kan. Door een speciale hondenföhn te gebruiken, maak jij je hond een stuk sneller droog. Wil jij weten hoe dit werkt en wat de voordelen zijn? Wij vertellen het je! Bovendien belichten we ook de top 5 beste föhns voor honden op dit moment.

De beste hondenfohn van 2022

Onze top 5 beste hondenföhns van dit moment

Wanneer jij je hond optimaal wilt kunnen droogföhnen, heb je hier natuurlijk wel een goede hondenföhn voor nodig. Vooral voor honden met een dikkere vacht, is het belangrijk dat de föhn beschikt over voldoende kracht. Omdat het aanbod met honden föhns enorm is en we ons heel goed kunnen voorstellen dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we een top voor je samengesteld, met de beste honden haardrogers die er op dit moment zijn. Hierin belichten we zowel de voordelen, maar ook de eventuele nadelen die de verschillende haardrogers voor honden hebben.

1. Comfywise Professionele Hondenföhn

Als we kijken naar de meest verkochte en bovendien populairste hondenfohn van dit moment, dan is dat toch wel de Comfywise Professionele Hondenföhn. Deze waterblazer is namelijk van alle gemakken voorzien. Het grote voordeel is dat je volledig zelf kunt bepalen hoeveel blaaskracht deze haardroger heeft en ook de temperatuur. Niet voor niets is deze haardroger vooral in een trimsalon ontzettend populair. Aangezien hier zowel kleine, als ook grotere honden komen, is deze haardroger bij uitstek geschikt om te gebruiken.

Daarnaast beschikt de Comfywise Professionele Hondenföhn ook nog eens over een buis die flexibel is er tot maar liefst 2,7 meter is uit te rekken. Dus aan alles is gedacht bij deze hondenföhn. Ook is het goed te weten dat deze waterblazer wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken en ook een speciale hondenborstel om je hond na het droogblazen te kunnen kammen. Uiteraard is er ook gedacht aan de geluidsproductie en kun je met de verschillende opzetstukken verschillende soorten vachten perfect droogblazen.


2. Gridbyt Professionele Hondenföhn

De welverdiende nummer twee in deze lijst met beste hondenföhns, is toch wel de Gridbyt Professionele Hondenföhn. Deze haardroger voor honden kenmerkt zich door het lichte gewicht en is verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende kleuren. Zo kun je de hondenföhn dus als je wilt zelfs nog matchen bij de stijl van je salon mocht je er één hebben. Daarnaast kun je zowel de kracht als ook de temperatuur apart van elkaar aanpassen. Perfect dus wanneer je de ene keer een wat kleinere hond droog wilt blazen en daarna een grotere hond. Doordat de Gridbyt Professionele Hondenföhn wordt geleverd met 3 verschillende opzetstukken, kun je praktisch iedere hond perfect droogföhnen.

Deze hondenföhn is gemaakt van een ABS plastic, wat is gecombineerd met aluminium. Op deze manier kan je haardroger het nodig verdragen, wel zo prettig wanneer je hem regelmatig gebruikt om de honden droog te blazen na het wassen. Deze haardroger is met z’n 4 kilo en een superhandig handvat perfect om gemakkelijk en snel te verplaatsen.


3. LifeGoods 2 in 1 Hondenföhn

Heb jij een wat beperkter budget, dan is de LifeGoods 2 in 1 Hondenföhn een absolute aanrader! Deze hondenföhn is ondanks z’n lage prijs een absolute aanrader voor vooral de kleinere honden. Het voordeel van deze föhn voor je hond, is dat je hiermee zowel kunt föhnen als ook kunt borstelen. Zo kun je dus direct na het drogen ook de vacht van je hond weer mooi borstelen, zodat er geen klitten meer in de vacht zitten. 

De temperatuur van deze föhn is verstelbaar in twee verschillende standen. Dit is in tegenstelling tot veel andere varianten wel een stukje minder, maar hoeft absoluut geen belemmering te zijn. Hier is altijd de prijs ook na. Wel is het goed te weten dat deze föhn ergonomisch is ontworpen. Zo kun je deze hondenföhn eenvoudig gebruiken en ook heel erg makkelijk met je meenemen of verplaatsen.


4. Topmast Premium Waterblazer

In tegenstelling tot de hierboven genoemde hondenföhn, is de Topmast Premium Waterblazer een absolute krachtpatser. Niet voor niets is deze föhn is een absolute aanrader voor onder andere professioneel gebruik. Met de twee meter lange slang kun je alle kanten op en is ook de blaaskracht verstelbaar.

Bovendien kun je ook met de verschillende knoppen zelf de temperatuur bewaren. Doordat deze Topmast Premium Waterblazer is voorzien van maar liefst 2.800 watt, is zelfs de dikste vacht geen enkel probleem om droog te blazen. Een absolute aanrader dus! Met de verschillende opzetstukjes die bij deze hondenföhn worden meegeleverd, is iedere vacht perfect droog te blazen.


5. Nuvoo Professionele Hondenföhn

De laatste in deze lijst is de Nuvoo Professionele Hondenföhn, deze föhn mag dan wel op de laatste plek staan in deze lijst, maar is absoluut een aanrader voor iedereen die z’n hond graag snel en goed wil drogen. Naast het feit dat deze Nuvoo Professionele Hondenföhn verkrijgbaar is in 4 verschillende kleuren, heeft hij tal van andere voordelen. Eén van deze voordelen is de kracht die deze hondenföhn heeft. Met de maximale kracht van 2.200 watt is er geen hond die je hier niet mee kunt drogen. Ook kun je zelf de temperatuur bepalen met een maximum van 60 graden.

Echter, deze blazer wel maar een 3-tal standen als het gaat om het instellen van de temperatuur. Je kunt kiezen uit; koud, warm en heet. Wil jij je hond snel drogen, dan kun je de laatste stand gebruiken. Let er echter wel op, dat je niet te lang op dezelfde plek blijft blazen, dit kan zorgen voor vervelende brandwonden bij je hond. Deze föhn wordt daarnaast geleverd met 3 verschillende opzetstukken, zodat er geen hondenvacht is die je niet kunt droogblazen. Kortom, een absolute topper voor iedere hond!


Wat is een hondenföhn

De kans dat jij na het lezen van bovenstaande top 5 inmiddels wel weet wat een hondenföhn is, gaan we er toch nog even wat dieper voor je op in. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je nog een aantal vragen hebt, die je door het lezen van bovenstaande nog niet helemaal duidelijk zijn geworden.

Een hondenföhn is een speciaal ontworpen blazer, waarmee jij je hond na het wassen met hondenshampoo snel kunt drogen. Door de enorme blaaskracht kun jij je hond binnen enkele minuten volledig droog krijgen en hoef je dus ook niet bang te zijn dat ze nog ergens vochtig tegenaan of op gaan liggen. Het grote voordeel van een hondenföhn, is dat je niet alleen de vacht van je hond een stuk sneller droogt, maar het ook direct in het juiste model kunt blazen. Vooral voor een trimsalon is dit belangrijk, zodat de hond weer volledig droog met het baasje mee naar huis kan.

Omdat het best lastig kan zijn om een geschikte hondenföhn te vinden voor jouw hond, hebben we hierboven een top 5 voor je samengesteld met allerlei verschillende soorten föhns voor je hond. Je hebt natuurlijk een enorme keuze als het gaat om verschillende merken, maar ook het vermogen en de in te stellen temperatuur. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, die het uiteindelijk uitkiezen van een goede hondenföhn voor jouw een stukje gemakkelijker maakt.

Waarom kiezen voor een hondenföhn?

Voordat we verder gaan met enkele tips, is het goed dat je eerst begrijpt wat het belang is van het gebruik van een hondenföhn. Je weet inmiddels wat een hondenföhn is, dus je kunt je denk ik wel voorstellen dat het gebruik ervan ontzettend handig is. Toch zijn er tal van redenen te bedenken waarom jij er één zou moeten aanschaffen.

De voornaamste is natuurlijk dat je hond snel droog geblazen kan worden. Dit hoeft niet per se alleen nadat je hond is gewassen, maar ook na een flinke regenbui of duik in het water is het ideaal om je hond even snel droog je kunnen föhnen. Je zit er toch niet op te wachten dat je hond zeiknat op de bank springt. Om je een idee te geven, hebben we nog een aantal extra redenen voor je op een rijtje gezet, waarom het handig is om er eentje aan te schaffen.

Je kunt de vacht gemakkelijk en snel drogen

De voornaamste reden voor het aanschaffen van een hondenföhn is natuurlijk om je hond snel te kunnen drogen. Vooral wanneer je hond nat is na een flinke bui regen of na het spelen in een plas water, is het wel zo fijn dat jij je hond snel kunt droogmaken. Vooral wanneer je veel met je hond in het bos wandelt, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je een keer een plas water treft of toevallig een bui regen op je hoofd krijgt. Zelf kun je dan nog een paraplu dragen, maar bij een hond is dat natuurlijk een ander verhaal.

Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zijn, dat wanneer het tijd is om met je hond te gaan lopen, het ineens begint te regenen. Je kunt dan wel even wachten, maar wanneer het nog wel even kan duren, is het natuurlijk ook zielig voor je hond. Het grote voordeel is, dat je na je wandeling je hond gemakkelijk en snel kunt droog föhnen met een hondenföhn.

Doordat een hondenföhn is voorzien van een flinke dosis power, is de vacht van je hond zo schoon. Niet alleen blaas je de vacht van je hond droog, maar verwijder je vaak ook direct door de enorme kracht zand en andere vuiltjes die in de vacht van je hond zijn gaan zitten gedurende de wandeling.

Geen last meer van nare luchtjes

Wanneer jij je hond zelf laat opdrogen, dan is de kans vrij groot dat je de vacht van je hond een wat nare lucht kan gaan afgeven. Door je hond snel droog te blazen, voorkom je dit. Uiteraard is het altijd goed om ook even wat speciale olie in de vacht van je hond te smeren, niet alleen omdat het lekker ruikt, maar ook direct voor een stukje extra verzorging. Wanneer jij je hond dus direct nadat hij in bad is geweest of is natgeregend droog blaast, voorkom je dat je hond een wat vervelende geur afgeeft.

Verschillende soorten honden föhns

Het grote voordeel aan het kopen van een hondenföhn, is dat er altijd wel een variant is die geschikt is voor jouw grote vriend. Doordat het assortiment zo ontzettend groot is, is het aannemelijk dat er altijd wel een hondenföhn is dit jij kunt gebruiken.

Wel is het goed om te kijken naar de kracht van de hondenföhn omdat een kleinere hond natuurlijk een stuk sneller en gemakkelijker te drogen is, dan wanneer je een grote en ook langharige hond hebt. Om je idee te geven waar je allemaal op moet letten tijdens de aanschaf, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Waar let je op bij de aanschaf van een hondenföhn?

aandachtspunten hondenfohn

Wanneer je een hondenföhn gaat kopen, dan is het aanbod natuurlijk enorm. Omdat het een beste uitdaging kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, die jouw kunnen helpen bij de aanschaf van een goede hondenföhn. Je zult zien, dat wanneer je deze stappen doorloopt, de zoektocht ineens een stuk gemakkelijker is, dan je wellicht vooraf had gedacht.

De bediening van je hondenföhn

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je hondenföhn ontzettend lastig te bedienen is. Zorg er dus voor, dat wanneer je een hondenföhn gaat uitzoeken, goed kijkt naar de verschillende bedieningsmogelijkheden. Er is namelijk niets vervelender, dan een hondenföhn wat lastig te bedienen is. Zorg er dus voor dat je kiest voor een föhn die zowel gemakkelijk is te verstellen qua temperatuur, maar ook qua blaaskracht. Dit is niet alleen een stuk prettiger voor je hond, maar zorgt er ook voor dat jij je hond een stuk sneller kunt droogblazen.

Voldoende blaaskracht

Naast het feit dat het belangrijk is dat je hondenföhn gemakkelijk is te bedienen, is natuurlijk de blaaskracht een essentieel onderdeel. Je kunt je voorstellen, dat wanneer de blaaskracht niet voldoende is, het een stuk lastiger wordt om je hond snel te kunnen droogblazen. Sterker nog, kies je voor een hondenföhn met te weinig kracht, dan kan het heel goed zijn dat jij je hond helemaal niet droog krijgt.

Het is goed om te weten dat de wattages van een hondenföhn uiteen kunnen lopen van 300 watt tot 3.000 watt. Waar de hoogte aangeeft hoeveel kracht een hondenföhn daadwerkelijk heeft. Hoe hoger de wattage, des te hoger de blaaskracht. Wel zo handig om rekening mee te houden, vooral wanneer je een hond hebt met een dikkere vacht.

Vraag andere mensen

Niets is er zo belangrijk als het doen van research naar een product wat je wilt aanschaffen en hoe kun je dat nu beter doen, dan mensen die hem eerder hebben gebruikt te vragen hoe het bevalt. Vraag daarom eens om je heen of er wellicht mensen zijn die ervaring hebben met een bepaald type hondenföhn.

Ken je niemand in je omgeving, dan is het ook altijd aan te raden om de reviews te lezen. Uiteraard doe je er wel goed aan om het ook altijd zelf te ervaren en je niet blind te staren op de mening van anderen. Iedereen heeft toch zo z’n eigen wensen, waardoor het heel goed kan zijn dat iets wat voor niet van belang is, voor een ander wel heel belangrijk is.

De juiste prijs

Aangezien er ontzettend veel verschillende honden föhns zijn, betekent dit natuurlijk ook dat er allerlei verschillende prijsklassen zijn. Dit hoeft niet per se een enorme uitdaging te zijn, maar wel is het goed om hier goed naar te kijken. Zo kun je kiezen voor een voor hondenföhn van 50 euro, maar zijn ze er ook van enkele honderden euro’s.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er ontzettend veel verschillende varianten honden föhns. Onder andere door het samenstellen van bovenstaande top 5, willen we je een idee geven van wat er allemaal verkrijgbaar is. Daarnaast is het natuurlijk ook heel goed mogelijk, dat je liever zelf op zoek gaat naar een geschikte föhn voor je hond.

Ook daarom hebben we ook een aantal zaken voor je op een rijtje gezet die van belang zijn wanneer je zelf op zoek gaat. Door voor jezelf een aantal zaken helder te hebben, zul je merken dat je zoektocht een stuk voorspoediger zal gaan. 

Doe er dus je voordeel mee!