Een bijtring is goed voor puppy’s

Heb je thuis een puppy en zet deze echt letterlijk overal z´n tanden in? Dan wil je dat hier natuurlijk zo snel mogelijk een einde aan komt! Het is namelijk niet de bedoeling dat ze de stoelen, banken en je kleding natuurlijk kapot maken. Vooral die scherpe tandjes gedurende de puppyperiode kunnen onherstelbare schade aanrichten aan alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Kortom, tijd om hier iets aan de te doen! Een bijtring biedt uitkomst. Wil je weten hoe en ook waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een bijtring? Lees dan onderstaande artikel eens rustig door.

We vertellen je in dit artikel namelijk niet alleen waarom een bijtring goed is voor je puppy, maar ook hoe het komt dat je puppy zo’n ontzettend kauwbehoefte heeft gedurende deze eerste maanden van z’n nog prille bestaan. Als laatst nemen we je ook stap voor stap hoe je er nu voor kunt zorgen dat je hond de juiste ring krijgt. Kortom, genoeg om het over te hebben dus!

Wat is een bijtring?

Een bijtring is een ring die wordt gebruikt voor vooral puppy’s die overal in willen bijten. Deze ring zorgt ervoor dat ze de tanden ergens in kunnen zetten, zonder dat ze iets kunnen beschadigen.

Deze ringen zijn bij de meesten ook wel bekend als ring die wordt gebruikt bij baby’s. Net als baby krijgen namelijk ook honden op ten duur last van de tanden. Door je puppy dan een bijtring te geven, kunnen ze hier heerlijk op kauwen en zorgt het voor een verlichting van de pijn.

Omdat het een flinke uitdaging kan zijn een bijtring voor je puppy uit te zoeken, hebben we verschillende tips  voor je verzameld en tot in detail verder uitgelicht. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je door het enorme aanbod merken, soorten en ook modellen door de bomen het bos niet meer ziet.

Gezien het feit niet iedere bijtring geschikt is voor jouw hond, is het dus van belang dat er wordt gekozen voor de juiste bijtring. Waar je allemaal op moet letten, vertellen we je hier.

Waarom een bijtring voor puppy’s?

Je weet inmiddels van een bijtring is, dan is het nu zaak om wat dieper in te gaan op de vraag waarom je een tring voor je puppy zou moeten aanschaffen. Hoewel het ontzettend logisch lijkt, blijkt dit in de praktijk toch vaak een ander verhaal.

Waar de meeste mensen het idee hebben dat de aanschaf van een bijtring voor puppy’s zo gedaan is, komt er wel degelijk wat kennis bij kijken. Je wilt natuurlijk niet zomaar alles aan je hond geven. Ondanks dat het geen eten betreft, kan een verkeerde ring meer schade veroorzaken, dan dat je ermee zou willen voorkomen.

Je hond bijt niet meer in meubels of andere spullen

Iedereen met een puppy herkent zich vast wel in het feit dat ze werkelijk overal hun kleine scherpe tandjes inzetten. Of het nu in je meubels is, je kleding of allerlei andere spullen wat ze zien, ze doen het toch! Uiteraard is het belangrijk ze keer op keer te waarschuwen, maar soms biedt dit geen soelaas. Logisch, want ze hebben namelijk last van de tandjes.

Er zijn in principe twee periodes waarin je puppy extra kauwbehoefte heeft. Dit is allereerst in de eerste weken/maanden na z’n geboorte. De eerste tandjes zullen dan langzaam doorkomen, wat natuurlijk een vervelend gevoel kan zijn voor je kleine vriend.

Ten tweede wanneer ze gaan wisselen. Omdat de melktandjes los gaan zitten en er plaats gemaakt moet worden voor de ‘normale’ tanden. Herhaald het proces uit de eerste stap zich eigenlijk weer.

De pijn voor je hond wordt door een bijtring verzacht

Wanneer je hond net nieuwe tandjes krijgt, dan is dit natuurlijk alles behalve een prettig gevoel. Je hond zal vaak last hebben van een geïrriteerd gevoel aan het tandvlees en heeft daarom ook de behoefte om extra te kauwen.

Door te kiezen voor een geschikte ring voor je puppy, zal je puppy z’n jeuk en irritatie vele malen minder worden. Heb je geen bijtring, dan kun je je wel voorstellen wat er dan gebeurt. De kans dat je puppy dan in alles gaat bijten wat er aan hem voorbij komt, is dan natuurlijk ontzettend groot.

Waar let je op tijdens het uitzoeken van een bijtring voor puppy’s?

Ben jij van plan een bijtring voor je puppy te gaan kopen, dan is het belangrijk dat je exact weet wat je nodig hebt. Om de ring exact af te stemmen op de behoeftes van je puppy, hebben we enkele praktische tips voor je op een rijtje gezet. Dus ben je op zoek naar een geschikte bijtring voor jouw puppy, let dan op onderstaande zaken:

●      Grootte van de ring

●      Kleur

●      Vraag andere mensen

●      Prijs van de ring voor puppy’s

Bekijk de beste bijtringen voor honden…

De grootte van de bijtring

Iedere hond is anders. Dat betekent dus ook dat het onder andere afhankelijk is van hoe groot op je hond is, voor welke bijtring je kiest. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een kleine hond een stuk minder bijtkracht heeft, dan wanneer je een grote hond hebt.

Een kleine bijtring voor een grote hond heeft natuurlijk weinig tot geen effect. Des te belangrijker is het dus te kiezen voor een bijtring die past bij de grootte van je pup. Je zult namelijk merken dat wanneer je kiest voor een bijtring afgestemd op de wensen van je pup, het effect zo is dat de kans dat ze overal in gaan bijten vele malen kleiner wordt.

De kleur van de bijtring

Het is natuurlijk belangrijk dat de bijtring voor je pup eenvoudig te zien is. Het is daarom dus ook aan te raden om te kiezen voor een puppy bijtring die een opvallende kleur heeft. Zo valt hij goed op en komt je puppy veel minder snel in de verleiding om naar iets anders te grijpen. Populaire kleuren zijn vooral rood, groen en geel.

Hoewel je het misschien niet helemaal vindt passen bij je inrichting, is het van belang dat je denkt aan het welzijn van je hond en uiteraard ook aan dat van je eigen spullen. Een donkere ring op een donkere vloer valt namelijk niet op.

Vraag eens aan andere mensen

Niets is er zo betrouwbaar als de ervaringen van andere mensen. Uiteraard is het dan wel zaak dat je mensen vraagt die geen verdere belangen hebben en puur vanuit objectiviteit kunnen beoordelen of het een geschikte bijtring is voor je puppy.

Kies je ervoor om online te bestellen, dan zul je door de vele reviews een goed en eerlijk beeld kunnen vormen of deze ring iets is voor jouw puppy.

Wat je vaak ziet, is dat wanneer je actief op zoek gaat naar de ervaringen van andere gebruikers, je uitgebreide ervaringen te zien krijgt, die een eerlijk beeld schetsen van de werkelijkheid. Zo worden hier vaak de voor- en ook nadelen in benoemd en vaak ook specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. Kortom, zeker de moeite waard dus!

De prijs van de bijtring

Bijtringen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Dat betekent dus ook dat hier een bepaald prijskaartje aanhangt. Kies je voor kwaliteit, dan zal de prijs doorgaans ook een stukje hoger liggen.

Tegenwoordig heb je al een bijtring voor je puppy vanaf een euro of tien. Kies je voor een kwalitatief hoogwaardige bijtring, dan kan deze prijs oplopen tot zo ongeveer 50 euro. Uiteraard is er niets zo belangrijk als het welzijn van je hond, waardoor het dus ook belangrijk is dat je niet kiest op basis van prijs, maar gaat voor kwaliteit.

Wil je een geschikte bijtring kopen, dan zal de prijs voor een gemiddeld exemplaar zo ergens tussen de 10 en 50 euro in zitten. Houd er wel rekening mee dat wanneer je toch besluit te kiezen voor een goedkoper exemplaar dat deze binnen afzienbare tijd kapot is, waardoor je uiteindelijk vele malen duurder uit bent.

Hoe gebruik je een bijtring?

Nadat je je keuze hebt gemaakt, is het goed te weten hoe je aan de slag moet gaan met deze bijtring voor je hond. Het grote voordeel is, is dat je direct door hebt wanneer je pup de behoefte heeft om te bijten. Dit zal namelijk naarmate de tijd vordert steeds verder toenemen. Op het moment dat dit het geval is, is het zaak dat je direct de bijtring als alternatief aanbiedt en je pup wanneer hij hier in bijt ook direct beloont met zowel een koekje net als een aai over z’n bol. Je zult merken dat je pup dit op korte termijn aan elkaar zal gaan linken, waardoor je pup op termijn niet meer om zal kijken naar meubels, kleding en veel andere spullen die eerder interessant waren om in te bijten.

Conclusie

Een puppy die overal in bijt, daar zit je natuurlijk alles behalve op te wachten. Het is dan dus ook zaak dat je ervoor zorgt dat je de aandacht van alles behalve de bijtring ziet af te leiden, waardoor je pup bijten associeert met deze ring. Je zult merken dat wanneer je hier consequent mee omgaat, je pup binnen afzienbare tijd alleen nog z’n ring zal gebruiken om in te bijten. Dus heb je een puppy met een groeiende kauwbehoefte, dan is het zaak op zoek te gaan naar een geschikte bijtring!

Plaats een reactie