Bijtring voor puppy’s: 17x de beste van 2022

Wanneer je een puppy hebt, dan weet je waarschijnlijk als geen ander hoe scherp de tandjes zijn in de eerste paar maanden van z´n nog prille leven. Naast dat ze je maar al te graag in de handen en ook voeten bijten zodra ze ook maar de kans krijgen om dit te doen, schromen ze ook niet om de tanden in allerlei andere spullen die in je huis aanwezig zijn te zetten. Tijd om hier iets aan te doen dus! Een bijtring voor je hond biedt de oplossing. Niet voor niets blijkt dat een bijtring voor je hond onmisbaar is in de eerste maanden.

Dit komt doordat puppy´s een enorme kauwbehoefte hebben, waardoor de kans natuurlijk reëel is dat ze alles kapot bijten wanneer ze geen kant op kunnen.

Om je een idee te geven hoe belangrijk een bijtring is, maar ook waar je allemaal op moet letten wanneer je er eentje wilt kopen, hebben we in dit artikel niet alleen de beste bijtringen voor je op een rijtje gezet, maar vertellen we je ook hoe je het beste te werk kunt gaan. Kortom, ontzettend veel nuttige informatie dus. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je puppy zijn scherpe tanden in je meubels zet. 

De beste bijtring voor je hond van 2022

Onze top 5 honden bijtringen

De kans dat je tijdens je zoektocht naar een geschikte bijtring voor je hond door de bomen het bos niet meer ziet, die is natuurlijk vrij groot. Met het enorme aanbod is het ook maar de vraag of de bijtring die je uitkiest er ook daadwerkelijk voor zorgt dat de kauwbehoefte van je puppy verminderd. Speciaal daarom hebben we een top 5 met beste bijtringen voor je hond samengesteld en vertellen we je natuurlijk ook exact waar je allemaal op moet letten wanneer je zelf op zoek gaat naar een geschikt exemplaar. Doe er dus je voordeel mee!

Nylabone Puppy Chew Bijtringen

De onbetwiste nummer één in deze lijst met beste bijtringen, is toch wel de Nylabone Puppy Chew Bijtring. Deze bijtring heeft als grote voordeel dat hij niet beschikt over één, maar over maar liefst drie verschillende bijtringen. Dit zorgt ervoor dat de spanningsboog van je hond wordt verlengd, doordat ze de mogelijkheid hebben om af te wisselen.

Wel is het goed te weten dat deze bijtring vooral geschikt is voor puppy´s en kleine honden tot 11 kilo. Dus heb je een Duitse herder, dan is de kans vrij groot dat je pup na enkele maanden toe is aan een andere bijtring.

Beeztees Puppy Baitro Bijtring

De nummer twee in deze lijst met 5 beste bijtringen voor honden is toch wel de Beeztees Puppy Baitro Bijtring. Deze bijtring is gemaakt van sterk rubber en heeft een omtrek van ongeveer 8,5 centimeter.

Met een dikte van 2 centimeter kan deze bijtring dus wel tegen een stootje. Doordat deze bijtring is voorzien van een strik, die de vorm hebben twee oren, is deze bijtring extra uitnodigend voor je pup om mee te spelen.

Beeztees Puppy Tjuwa Bijtring

Dat de bijtringen van Beeztees populair zijn blijkt wel uit de nummer 3 van deze lijst. Ook hier gaat het weer om een Beeztees Puppy Tjuwa Bijtring. Deze bijtring is net als de vorige gemaakt van hoogwaardige kwaliteit rubber en heeft een diameter van 8,5 centimeter en is eveneens als zijn voorganger ook 2 centimeter dik.

Doordat de ring is voorzien van een strik, is hij bij uitstek geschikt om je pup tijdens het kauwen wat extra weerstand te geven door de bijtring vast te houden.

Smart Pet Love Honden Bijtring

Heb je een jonge pup die ontzettend veel last heeft van zijn tandjes? Dan is de Smart Pet Love Honden Bijtring een absolute aanrader. Vooral omdat je deze ring kunt vullen met water, waardoor je kunt zorgen voor extra verkoeling. Leg hem vervolgens even in de vriezer en je zult merken dat dit extra verlichtend werkt voor je kleine vriend. De lengte van dit product is 14 centimeter en is 6,5 centimeter breed. Het leuke aan deze variant is, is dat deze verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Happy Pet Nuts For Knots Bijtring

De laatste in deze top 5, maar zeker niet de minste dat is de bijtring van Happy Pet Nuts. Het leuke aan de variant, is dat deze niet is gemaakt van rubber, maar van sterk gevlochten touw. Dit zorgt ervoor dat je hond er perfect z’n scherpe tandjes in kan zetten. Dit product, is doordat het gevlochten is extra sterk en kan dus wel tegen een stootje. Zo kan zowel een kleine, als grote hond hier prima mee aan spelen.

Wat is een honden bijtring precies?

bijtring voor puppy

Na het lezen van de 5 beste bijtringen is het wel duidelijk geworden wat het exact is. Omdat het natuurlijk heel goed mogelijk is dat het je toch nog niet helemaal duidelijk is, leggen we het je nog even in het kort uit. 

Wanneer je een puppy in huis hebt, dan zul je vast hebben gemerkt dat deze zeer sterk de behoefte heeft om overal in te bijten. Logisch, want de tandjes beginnen door te komen. Dit leidt ertoe dat je hond zijn tanden werkelijk waar overal in wil zetten zodat de pijn en jeuk die het met zich meebrengt te verzachten.

Door gebruik te maken van een bijtring, leer je je hond niet alleen dat hij alleen hierin mag bijten, maar zorg je ook voor extra verlichting. Dat komt doordat deze ringen speciaal zijn ontworpen om goed in te kunnen bijten.

Waarom is een bijtring zo belangrijk?

Nu je weet waar de kauwbehoefte van je hond vandaan komt, weet je natuurlijk ook waarom het zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat je hond een bijtring tot z’n beschikking heeft. De voornaamste redenen hebben we voor je opgesomd, zodat mocht je twijfelen, je nu zeker weet dat het ontzettend belangrijk is. 

Je hond bijt niet in je spullen

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat wanneer je even niet oplet, je hond z’n tanden in je spullen heeft gezet. Door een bijtring aan te schaffen, kun je je hond direct vanaf het begin aanleren om hier op te kauwen wanneer je hond kauwbehoefte heeft. 

Vooral wanneer je nog een puppy in huis hebt, is het belangrijk om dit direct vanaf het begin aan te leren. De eerste weken zullen ze niet direct zo heel veel schade aan kunnen richten met de tandjes, maar naarmate je enkele weken verder bent en de kracht van je pup neemt toen, is dit een heel ander verhaal.

Verzacht de pijn bij je hond

Niet alleen in de eerste paar maanden van het nog prille leven van je pup hebben ze ontzettend veel behoefte om te kauwen. Ook naarmate ze ouder worden en de melktandjes wisselen voor de ‘grote’ tanden, zal dit opnieuw toenemen.

Door je hond te voorzien van een bijtring, zullen ze een stuk minder last hebben wanneer de tanden doorkomen. Dit zorgt ervoor dat je de pijn verzacht omdat door de speciale vormen van de bijtring het tandvlees wordt gemasseerd.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een bijtring?

Ben jij van plan een bijtring voor je hond te kopen, dan is het belangrijk dat je weet wat je exact nodig hebt. Iedere hond is namelijk anders en heeft dus ook een andere behoefte.

Je kunt je voorstellen dat een kleine hond veel minder kracht heeft, dan wanneer je een grote hond in huis hebt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste bijtring voor jouw hond haalt, hebben we enkele praktische tips voor je die je hierbij kunnen helpen. 

De afmeting van de ring

De eerste stap waar je tijdens de zoektocht naar een geschikte bijtring voor je hond rekening mee moet houden, is met de grootte van de ring. Heb je een grote hond, dan heeft een kleine ring natuurlijk geen enkele zin. Ten eerst is het effect minimaal en ten tweede is de kans dat je pup deze binnen afzienbare tijd heeft gemold natuurlijk vrij groot.

Andersom geldt verder exact hetzelfde. Wanneer je een kleine hond een te grote bijtring geeft, zal je hond moeite hebben om de ring in z’n volledigheid in de bek te kunnen doen. Dit vermindert het effect, waardoor de kauwbehoefte blijft.

Ga voor een opvallende kleur

Hoewel je voorkeur misschien meer uitgaat naar speeltjes die als het gaat om kleur wat minder opvallend zijn, is het juist voor een bijtring belangrijk dat deze opvalt. Dit zorgt er namelijk voor dat je hond veel sneller geneigd is om deze te pakken, dan wanneer de ring bijna niet opvalt. Het advies is daarom dus ook om te kiezen voor een opvallende, bij voorkeur felle kleur. Zo weet je zeker dat je hond de bijtring ziet liggen en is het veel aannemelijker dat hij hiervoor kiest.

Uiteraard hoef je niet direct te kiezen voor een ring die alle kleuren van de regenboog heeft. Er zijn namelijk ook voldoende ringen verkrijgbaar in een ietwat minder opvallende kleur, waarmee je prima uit de voeten kunt. Rood, geel en ook groen zijn de populairste kleuren die ook direct het meest opvallen op bijna iedere ondergrond.

Bekijk ook eens wat andere vinden

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als de mening van anderen. Vooral wanneer ze vanuit eigen gebruikerservaring spreken, is dit voor jou een goede graadmeter om te kunnen bepalen of dit het geschikte model is voor jouw hond.

Lees je een hele hoop positieve recensies, maar is er één die wat minder is, vraag jezelf dan uiteraard wel af in hoeverre je deze ook daadwerkelijk moet meewegen. Verdiep je er dus uiteraard wel in, maar ga ook af op je eigen gevoel. 

Mocht je het lastig vinden om een geschikt exemplaar te vinden, schroom dan niet om gewoon eens met je hond naar de dierenwinkel te gaan. De mensen in de dierenwinkel weten namelijk als geen anders wat je voor jouw hond nodig hebt.

Zo kunnen ze op basis van het ras, maar ook het gebit beoordelen wat op dat moment het beste is. Het kan dus heel goed zijn dat je het idee hebt dat een touw de beste keuze is, terwijl het advies in de dierenzaak een rubberen bijtring is.

Het budget

Je hebt al bijtringen die minder dan tien euro’s kosten, maar of dit is wat je zoekt? Dat valt vaak nog maar te bezien. Je kunt dus beter een paar euro meer uitgeven, zodat je zeker weet dat je een bijtring hebt die ook daadwerkelijk bijdraagt aan een verminderde kauwbehoefte, dan dat je kiest voor een goedkope variant en je hond vervolgens alsnog zijn tanden overal inzet behalve in z’n ring.

Een gemiddelde bijtring kost zo ongeveer tussen de 15 en 40 euro. Uiteraard is het afhankelijk van de grootte van de bijtring en ook het materiaal waarvan deze gemaakt is. Heb je een grote hond, dan zul je logischerwijs een grote bijtring nodig hebben.

De kosten zullen dan natuurlijk wat hoger uitvallen, dan wanneer je een kleine hond hebt en dus een kleine bijtring nodig hebt. Wel is het belangrijk te kiezen voor kwaliteit, want doe je dit niet, dan zal je hond zijn tanden voordat je het doorhebt in iets anders zetten en dan zijn de kosten natuurlijk vele malen hoger.

Gebruik de bijtring op de juiste manier

Een bijtring is natuurlijk ontzettend handig, maar dan moet je hem uiteraard wel op de correcte manier gebruiken. Doe je dit niet, dan heb je er natuurlijk nog weinig tot niets aan. Om ervoor te zorgen dat je hond zo goed mogelijk gebruikmaakt van zijn bijtring, is het belangrijk om je hond dit direct vanaf het begin aan te leren. Hoe je dit doet, vertellen we je hier!

Bij het opvoeden van een puppy is het ontzettend belangrijk dat je je puppy continu blijft belonen. Dit kun je natuurlijk het beste doen door het geven van trainingskoekjes. Dit zijn kleine koekjes, waardoor je keer op keer de aandacht van je pup op je weet te vestigen. Zorg er dus ook voor dat wanneer je met een bijtring aan de slag gaat, je allereerst voldoende koekjes bij je hebt. 

Zet je hond z’n tanden in iets wat niet mag, bied hem dan de bijtring aan en wanneer hij vervolgens zijn tanden hierin inzet, beloon je je hond met een koekje. Je zult merken dat je hond op lange termijn vanzelf naar zijn bijtring zal grijpen, want hij weet namelijk dat hij dan wordt beloond. 

Vanaf wanneer mag een hond een bijtring gebruiken?

In principe zit er geen minimale leeftijd aan het gebruik van een bijtring voor je hond. Sterker nog, deze bijtringen zijn speciaal ontwikkeld om zelfs al de allerkleinsten te leren dat het bijten in andere spullen dan de bijtring niet goed is.

Door al vroeg te beginnen, leer je je hond direct dat bijten in meubels en allerlei andere zaken die niet van je hond zijn absoluut niet mag. Door dit consequent vanaf het begin al te doen, zul je merken dat je hond met enkele weken alleen nog maar oog heeft voor zijn eigen speelgoed.

Zorg voor goede hygiëne

Je wilt natuurlijk niet dat je hond allerlei vervelende infecties krijgt. Helemaal niet wanneer je puppy net bezig is met het wisselen van z’n tanden of zelfde nog enkele melktandjes door moet krijgen. Het tandvlees is dan natuurlijk ontzettend kwetsbaar, waardoor vuil gemakkelijk via de bloedbaan in het lichaam terecht kan komen met alle gevolgen van dien. Dit wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen! Zorg er daarom dus ook voor dat je de speeltjes van je hond regelmatig schoonmaakt.

Wanneer je hond lekker aan het spelen is, dan slepen ze de speeltjes doorgaans door de hele kamer en als het lekker weer is, natuurlijk ook door de tuin. De perfecte manier voor bacteriën en allerlei ander vuil om zich aan het speelgoed te hechten. Naast het feit dat je natuurlijk ook alle rotzooi van buiten naar binnen trekt, is het ook niet bevorderlijk voor de gezondheid van je hond.

Het schoonmaken van de speeltjes en dus ook de bijtring is dus ontzettend belangrijk. Zo kun je de speeltjes met warm water afspoelen, maar ook eens in de zoveel tijd in de wasmachine doen. Let er uiteraard wel op dat wanneer je de speeltjes weer aan je hond geeft, deze geen zeepresten meer bevatten en ook goed droog zijn. 

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, is het vooral in de eerste weken/maanden van het nog prille leventje van je puppy extra belangrijk ze direct aan te leren om hun kauwbehoefte af te reageren op een bijtring. Dit zorgt niet alleen voor extra verlichting van het tandvlees, maar voorkomt ook schade aan je eigen spullen.

Met de top 5 die we speciaal met grootst mogelijke zorg voor je hebben samengesteld, zijn we ervan overtuigd dat je een geschikte bijtring zult vinden. Is dat niet het geval, dan kun je natuurlijk ook zelf op zoek. Wel is het dan belangrijk dat je de door ons gegeven tips in je achterhoofd houdt, zodat je zeker weet dat je met een geschikte bijtring voor jouw puppy in huis komt!

Plaats een reactie