Donut hondenmand: 23x de beste van 2022!

Is jouw trouwe viervoeter toe aan een nieuwe hondenmand? Dan heb je vast wel eens van de donut hondenmand gehoord. Omdat honden een groot deel van de dag slapen en liggen te relaxen, verdienen zij een comfortabel en veilig plekje. Voornamelijk voor honden met een lichamelijke aandoening, chronische pijn of met stress is dit een hoogstaande prioriteit.

Een donut hondenmand beschikt over veel voordelen en is hoe dan ook de moeite waard. In dit artikel bespreken we wat een donut hondenmand is en welke de beste van 2022 zijn.

Onze top 4 van beste donut hondenmanden

De donut hondenmand is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is niet vreemd. Voor veel honden kan het een groot verschil maken. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, is een definitieve keuze maken allesbehalve makkelijk.

Daar hebben wij een oplossing voor. In onze top 4 kun je de beste donut hondenmanden vinden. Hier staat vast iets voor je tussen!

1. Happysnoots Donut Hondenmand 100 cm

Heb jij een grote of middelgrote hond? Dat komt dan goed uit. Bij het samenstellen van de donut hondenmand van Happysnoots, is hier speciaal rekening mee gehouden.

De randen van de mand beschikken over extra vulling, waardoor de kop, nek én schouders optimale ondersteuning krijgen tijdens het liggen. Ook voor honden met een lichamelijke of chronische aandoening, is de mand dus een zeer geschikte keuze. Aan de onderkant bevindt zich een antislip-laag, waardoor de mand niet weg kan schuiven. Dit maakt het gebruik zowel comfortabel als veilig.

De hygiëne is niet onbelangrijk en ook hier is aan gedacht. De hoes van de mand kun je makkelijk verwijderen met twee verschillende ritsen, waarna deze in de wasmachine op 30 graden uitgewassen kan worden. Heeft jouw hond behoefte aan een behaaglijke slaapplek of heeft hij last van angsten? Zowel het zachte imitatiebond als de gehele vorm van de mand, kunnen deze klachten verminderen en onder controle houden. 

De donut hondenmand van het merk Happysnoots is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren en kleuren:

XS – S – M – L – XL – XXL


2. Snoozle Donut Hondenmand en Kattenmand

De pluche hondenmand van Snoozle is een lust voor het oog. Het zeer zachte materiaal maakt niet alleen dat de mand er schattig uit ziet, maar ook extra comfort biedt voor jouw hond.

Wederom is deze donut hondenmand gevuld met extra vulling, waardoor het gehele lichaam optimaal ondersteund wordt tijdens de slaap. Ook als jouw hond géén chronische pijn heeft, kan dit natuurlijk nooit kwaad. De mand zelf is gemaakt van duurzaam materiaal en de buitenkant beschikt over zacht pluche, wat direct doet denken aan een warme bontjas. Naast comfort geeft dit ook extra warmte. Met name voor puppy’s en kleine honden, is dit een groot voordeel natuurlijk. Uiteraard gaat het hier om imitatiebond, dus hier hoef je je niet druk om te maken.

Behalve dat het materiaal duurzaam en comfortabel is, beschikt het over meer voordelen. De bodem van de mand is waterafstotend, wat maakt dat ongelukjes vrij makkelijk verwijderd kunnen worden en dus geen geur of kleur achterlaten. De donut hondenmand van Snoozle beschikt over acht verschillende kleuren, twee verschillende printjes en over de volgende maten en kleuren:

S – M – L – XL – XXL


3. Donut Hondenmand XXL – Zacht Pluche Hondenmanden

 Alleen al bij het zien van de donut hondenmand van Pet Perfect, krijg je spontaan zin om een dutje te gaan doen. Hetzelfde geldt voor honden. De XXL-variant met extra pluche is geschikt voor middelgrote honden en laat jouw harige vriendje extra comfortabele nachten maken.

Het zachte materiaal is niet zomaar zacht, maar óók duurzaam. Dit maakt dat de mand nog heel wat jaren mee kan gaan. Het pluche heeft niet alleen comfort als eigenschap, maar biedt ook geborgenheid en veiligheid. Jonge pups kunnen dit associëren met het nestje waar ze vandaan komen, wat natuurlijk erg prettig is.

Ook volwassen en senior honden kunnen profiteren van de voordelen. Want ook deze donut mand van Pet Perfect heeft opstaande randen, waardoor het lichaam voldoende ondersteund wordt tijdens de slaap. Iedere hond verdient een comfortabele plek om te kunnen slapen en om te relaxen. Met de zachte hondenmand van Pet Perfect zit je helemaal goed.

De Pet Perfect donut hondenmand is verkrijgbaar in de volgende maten en kleuren:
S – L – XXL


4. Happysnoots Donut Hondenmand 70 cm

Is jouw trouwe viervoeter toe aan een nieuw, eigen plekje? Bekijk dan eens de donut hondenmand van Happysnoots. De hondenmand is niet alleen geschikt voor een middelgrote hond, maar ook voor katten. Het plekje biedt ruimte voor in totaal twee katten. Hoe handig is dat?

Happysnoots beschikt over veel voordelen. Zoals de extra vulling in de randen, het zachte materiaal en de afneembare hoes. Deze kun je verwijderen door middel van twee ritsen, waarna deze in de wasmachine gewassen kan worden.

Mocht jouw hond of puppy regelmatig een ongelukje hebben, dan is dat helemaal niet erg. De bodem van de mand is hier namelijk tegen bestand. Hoe handig is dat? De Happysnoots donut hondenmand is verkrijgbaar in de volgende maten en kleuren:

XS – S – M – L – XL – XXL


Wat is een donut hondenmand?

Bij het lezen van de term ‘donut hondenmand’, is de kans relatief groot dat je denkt aan een donut. Het klinkt misschien vreemd, maar zo gek zijn jouw gedachten en associaties niet. Een donut hondenmand heeft namelijk iets weg van een daadwerkelijke donut. Dit heeft vooral te maken met de vorm van de hondenmand: rond.

Honden zijn dieren die gedurende de dag veel liggen en slapen. De meeste honden slapen tussen de 10 en 15 uur op een dag. Oudere honden en puppy’s kunnen dit record zelfs met gemak verbreken. Slapen doen honden niet per definitie omdat ze lui zijn, want dat wordt nog wel eens gesuggereerd. Dit is voor honden namelijk dé manier om uit te rusten en om de prikkels te verwerken waar ze gedurende de dag mee te maken hebben gekregen.

Slapen doen honden het liefst opgekruld. Dit vinden ze de prettigste houding. Laat daar de donut hondenmand daar nu geschikt voor zijn. Door de ronde vorm kunnen honden deze opkrullende manier met gemak aannemen. Behalve dat ze dit prettig vinden, voorkomt deze hondenmand óók lichamelijke klachten. Door de opstaande rand van de mand, worden de nek en schouders op de juiste manier ondersteund. Bovendien zorgt het voor geborgenheid en veiligheid – iets waar vooral jonge honden die het nest net verlaten hebben, grote waarde aan hechten.

En eerlijk is eerlijk, hoe schattig ziet zo’n ronde hondenmand eruit? Zeker als deze gemaakt is van zacht materiaal. Zie jij jouw harige vriendje hier al in liggen?

Welke donut hondenmanden zijn er?

Wat is een donut hondenmand

Donut hondenmanden zijn eigenlijk altijd rond. Hier zit nooit een verschil in. Waar het verschil wél in kan zitten, is in het volgende:

  • Kleur: Hondenmanden kun je in vrijwel iedere kleur aanschaffen – je kunt het zo gek niet bedenken. Echter, zeer populaire kleuren zijn grijs, beige, bruin en zwart. Deze zie je het meest voorbij komen. Bovendien zijn printjes ook geen vreemde verschijning. Denk hierbij aan de populaire panterprint.
  • Materiaal: Hondenmanden kunnen in verschillende materialen komen, zoals pluche en nylon. Vooral pluche is in trek, aangezien dit het zachtste en comfortabelste is voor jouw hond.
  • Maat: Van pup tot aan grote hond: de donut hondenmand kun je krijgen in verschillende maten. Hierbij wordt er gerekend van kop tot staart.

Waar let je op bij de aanschaf van een donut hondenmand?

Er zijn tegenwoordig genoeg hondenmanden verkrijgbaar. Als baasje heb je dit vast zelf al ondervonden. Hetzelfde geldt voor de donut hondenmand. Ook hiervan zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Dit is duidelijk naar voren gekomen in de bovenstaande top 4.

Voordat je overgaat op een definitieve aanschaf, is het goed om te weten dat er een aantal aandachtspunten zijn waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Omdat honden heel wat uren doorbrengen in hun hondenmand, is het belangrijk dat deze bij jou en bij jouw hond past. Zo let je op de volgende punten bij de aanschaf van een donut hondenmand:

Prijs

De uiteindelijke prijs van de mand is niet geheel onbelangrijk. Omdat er meerdere varianten verkrijgbaar zijn, zijn er dus ook verschillende prijsklassen waar je uit kunt kiezen. Over het algemeen is de donut hondenmand geen grote uitgave en hoef je je hier dus geen zorgen over te maken.

Het is belangrijk om een mand te kiezen die bij jouw eigen budget past. Houd er wel rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop is. Door een wat grote investering te doen, ben je er bijna zeker van dat je een hondenmand kiest die wat langer meegaat en waarvan de kwaliteit optimaal is. De definitieve keuze mag en kan jij zelf maken.

Kleur

Hoewel de kleur vrij onbelangrijk lijkt, mogen we deze niet vergeten. Tenslotte komt de hondenmand bij jou in huis te staan. Misschien in de woonkamer, de keuken of in een andere ruimte. Omdat deze volledig in het zicht komt te staan, is het goed om rekening te houden met de kleur.

Het mooiste is om de kleur aan te laten sluiten op de kleur van het interieur. Zo wordt de ruimte één geheel en krijgt deze een toffe toevoeging. Zowel jij als jouw trouwe viervoeter krijgen er op deze manier plezier van.

Materiaal

Om jouw hond zo comfortabel mogelijk te laten liggen, is het materiaal een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat het materiaal zacht is en geen wondjes veroorzaakt. Kijk ook of ritsen en knopen netjes weggewerkt zijn, zodat hij zich hier niet aan kan bezeren.

Bovendien staat het materiaal nauw verbonden met de hygiëne. Zorg ervoor dat de hoes van de mand afneembaar is en gewassen kan worden – bijvoorbeeld in de wasmachine of met de handwas. Ook honden vinden een schoon plekje prettig.

Maat

We kunnen stellen dat de maat van de hondenmand prioriteit heeft. Wanneer honden in een té kleine hondenmand komen te liggen, kunnen hier verschillende lichamelijke klachten door ontstaan. Door de juiste maat te kiezen, kun je dit voorkomen.

Bij een hondenmand geldt dat je deze liever te groot dan te klein aanschaft. Voor een kleine hond volstaat een kleine donut hondenmand. Heb je een middelgrote of grote hond? Dan kun je al gauw in de richting van een XL- of XXL-variant denken. Mocht je twijfelen, probeer dan meerdere maten uit. Op deze manier kom je erachter welke afmeting de beste is.

Kwaliteit

Wanneer je een hondenmand aanschaft, dan wil je dat deze meerdere jaren meegaat. Om dit voor elkaar te kunnen krijgen, houd je rekening met de kwaliteit van zowel de mand als van het materiaal. Wees er zeker van dat je maken hebt met een goede kwaliteit, maar dat het comfort hier niet de dupe van wordt.

Bovendien geldt dat sommige honden graag kauwen – op dekens, kussens en op hun mand. Het is niet de bedoeling dat de mand binnen een mum van tijd kapot gekauwd is, maar tegen een aanzienlijk stootje kan.

Tips om je donut hondenmand schoon te houden

De hygiëne van de hondenmand is niet geheel onbelangrijk. Honden brengen dagelijks veel tijd buiten de deur door – tijdens een wandeling of een spelletje in de achtertuin bijvoorbeeld. Onder andere hierdoor, kunnen ze bacteriën mee terug nemen naar binnen én zo verspreiden – zo ook in hun eigen hondenmand.

Door de hygiëne van de hondenmand hoog te houden, voorzie je je trouwe viervoeter niet alleen van een schone slaapplek, maar kun je ook mogelijke ziektes en aandoeningen op deze manier voorkomen.

Niet alleen prettig voor jouw trouwe viervoeter, maar ook voor jou. Enkele bacteriën en andere schadelijke stoffen kunnen op jou als baasje worden overgebracht. Om de donut hondenmand schoon te houden, delen we een aantal handige tips met je. Die kun je hieronder vinden:

  • Laat de mand minimaal 1 keer per week luchten om onaangename geurtjes tegen te gaan. Dit kun je doen door hem buiten neer te leggen of op te hangen aan het wasrek.
  • Om een groot deel van de haren te verwijderen, kun je een stofzuiger of kruimeldief gebruiken. 1 tot 2 keer per week moet voldoende zijn.
  • De meeste hondenmanden beschikken over een afneembare hoes die je uit kunt wassen. Dit kan in de wasmachine of met een handsopje. Bekijk van tevoren het etiket van de hoes, zodat je zeker weet dat je deze geen schade toebrengt.
  • Vlekjes in de donut hondenmand kun je vrij makkelijk verwijderen met een beetje water in combinatie met een zacht doekje.

Conclusie

Jouw trouwe viervoeter verdient het beste van het beste. Een goede verzorging, gezonde voeding én voldoende beweging op een dag. Een comfortabele hondenmand hoort daar natuurlijk bij.

In dit artikel hebben we de donut hondenmand uitgebreid besproken. Voor veel honden kan deze mand een groot verschil maken. Om de beste donut hondenmand van 2022 aan te kunnen schaffen, raden wij je aan om onze top 4 eens door te nemen. Hier staat vast iets voor je tussen!

Plaats een reactie