GPS-Tracker honden: 16x de beste van 2022

Als je van je hond houdt, wil je natuurlijk weten waar hij uithangt. Een GPS-tracker voor je hond is daar perfect voor. Je kunt de tracker aan de halsband van je hond bevestigen en dan heb je altijd inzicht in waar hij is. Zo weet je precies of hij veilig thuis is, of dat hij ergens anders rondhangt.

Een tracker werkt door GPS-signalen. Deze signalen worden door satellieten uitgezonden en kunnen overal op aarde ontvangen worden. GPS staat dan ook voor Global Positioning System. De tracker ontvangt de signalen van de satellieten en geeft hierdoor altijd het juiste positiebepaling weer. Doordat GPS-signalen overal op aarde kunnen worden ontvangen, werkt een tracker dus altijd, overal ter wereld.

Een GPS-tracker voor je hond geeft dus altijd inzicht in waar je hond is. Zo ben je er altijd zeker van dat hij veilig is. Ook als je hond een keer wegloopt, kun je meteen zien waar hij is en hem eventueel ophalen. Een GPS-tracker is dus een uitkomst voor alle hondeneigenaren.

Lijst met 16 beste GPS trackers voor je hond

Onze top 5 GPS trackers voor je hond 2022

GPS-trackers voor je hond zijn er in alle soorten en maten. Speciaal daarom hebben we een top 5 met beste GPS Trackers voor je hond samengesteld, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken, maar op basis van onze bevinden een keuze kunt maken.

1. Tractive GPS Tracker

De Tractive GPS-tracker is een populaire optie onder hondeneigenaren. Het apparaat is klein en licht, waardoor het gemakkelijk te dragen is voor kleinere honden. De tracker heeft ook een waterdichte behuizing, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over natte omstandigheden. De Tractive GPS-tracker werkt in meer dan 150 landen, dus je kunt je hond overal volgen. Het apparaat wordt geleverd met een abonnement, maar je kunt er ook voor kiezen om het abonnement te stoppen als je dat wilt.

2. Spotter Huisdier GPS Tracker Hond

De Spotter GPS-tracker voor honden is een handige tool om je huisdier altijd bij je in de buurt te houden. De tracker maakt gebruik van Gps-technologie om de locatie van je hond te bepalen, zodat je altijd weet waar hij is. Je kunt de tracker ook gebruiken om een ​​virtuele fence in te stellen, zodat je een melding krijgt wanneer je hond buiten het afgebakende gebied gaat. De Spotter GPS-tracker voor honden is eenvoudig te gebruiken en biedt een betrouwbare manier om je huisdier te beschermen.

3. Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden

Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden is de wereldwijde nr. 1 GPS-tracker voor je hond. Het is een klein, licht en stevig apparaatje dat aan de halsband van je hond bevestigd wordt. Met GPS en Gsm-technologie is het mogelijk om je hond overal te volgen via de Weenect-app op je telefoon of computer.

Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden heeft vele handige features, zoals:

  • Een geofence: een virtuele grens die je kunt instellen rondom je huis of een andere plek. Zodra je hond de geofence verlaat, ontvang je automatisch een melding.
  • Een historische kaart: hiermee kun je de afgelopen 24 uur terugkijken waar je hond is geweest.
  • Een live volgmodus: in deze modus kun je realtime zien waar je hond is en welke route hij aan het volgen is.

De Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden is de perfecte oplossing voor iedereen die zijn of haar hond niet uit het oog wil verliezen!

4. Dog GPS TK911pro dog GPS-tracker

Dog GPS TK911pro dog tracker is een GPS-tracker voor je hond. De TK911pro is klein en licht van gewicht, zodat het gemakkelijk aan de halsband van je hond te bevestigen is. Het apparaat maakt gebruik van GPS, GSM- en Gps-technologieën om de realtime locatie van je hond door te sturen naar je telefoon via een app. Daarnaast kun je ook geofences instellen, waardoor je een melding krijgt wanneer je hond het afgesproken gebied verlaat. GPS Tracker TK911pro is de perfecte oplossing voor hondeneigenaren die graag op de hoogte willen blijven van de locatie van hun geliefde viervoeter.

5. Invoxia GPS Tracker voor je hond

Met de Invoxia GPS-tracker kun je gemakkelijk je hond volgen, zodat je altijd weet waar hij is. De GPS tracker werkt met een simkaart en heeft een batterijduur tot 7 dagen. Je kunt de tracker ook gebruiken om een ​​virtueel hek in te stellen, zodat je hond niet buiten zijn gebied kan wandelen. De GPS-tracker is waterdicht en schokbestendig, dus je hond kan ermee spelen en ermee in het water kan. De tracker is eenvoudig te gebruiken en te installeren, zodat je meteen aan de slag kunt.

Handige tips tijdens de aanschaf van een GPS Tracker voor je hond

Het aanschaffen van een goede GPS-tracker voor je hond kan soms lastiger zijn dan je vooraf zou denken. Er zijn namelijk allerlei verschillende dingen waar je rekening mee moet houden tijdens je aankoop. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we hieronder enkele praktisch tips voor je, die eraan bij kunnen dragen dat je uiteindelijk de juiste GPS-tracker koopt.

Zorg ervoor dat je tracker is opgeladen voordat je hem gebruikt

Zorg ervoor dat je GPS-tracker is opgeladen voordat je hem gebruikt. Sommige GPS-trackers kunnen ook worden aangesloten op een stopcontact voor extra batterijkracht. Als je GPS-tracker niet opgeladen is, kan hij geen GPS-signalen ontvangen en zal je dus niet kunnen zien waar je hond is.

Zet de GPS-tracker aan voordat je hem aan je hond vast maakt. Sommige GPS-trackers gebruiken een simkaart om verbinding te maken met het GPS-netwerk, dus zorg ervoor dat de simkaart is geactiveerd voordat je de tracker aanzet. Als je GPS-tracker niet aan staat, kan hij geen GPS-signalen ontvangen en zal je dus niet kunnen zien waar je hond is.

Plaats de GPS-tracker op een plek op je hond waar hij niet kan komen. Sommige GPS-trackers kunnen worden vastgemaakt aan een halsband, maar andere moeten in een tas of etui worden gedaan. Zorg ervoor dat de GPS-tracker stevig vastzit, want als je hond hem losmaakt, is de kans groot dat je hond hem verliest en zal je niet kunnen zien waar hij is.

Controleer regelmatig de batterij van je GPS-tracker. Als de batterij bijna leeg is, zal je GPS-tracker minder goed werken en kan het zijn dat je niet meer kunt zien waar je hond is. Zorg er dus voor dat je GPS-tracker altijd opgeladen is, zodat je altijd weet waar je hond is!

Zorg ervoor dat de GPS tracker goed past bij de omvang van je hond.

Sommige trackers zijn beter geschikt voor kleinere honden, terwijl andere GPS-trackers beter geschikt zijn voor grotere honden. Zorg ervoor dat de GPS-tracker goed past bij de omvang van je hond. Het is belangrijk dat de tracker niet te groot of te klein is, zodat je hond er gemakkelijk mee kan bewegen.

Heb je een te grote GPS-tracker, dan loop je het risico dat deze afvalt. Heb je een te kleine, dan is het natuurlijk ook voor je hond niet prettig. De kans dat deze tracker dan knelt, is vrij groot.

Koop een GPS-tracker die speciaal ontworpen is voor gebruik met honden. Er zijn speciale GPS-trackers verkrijgbaar die je hond kan dragen aan zijn of haar halsband. Deze GPS-trackers zijn meestal waterdicht, zodat je hond ermee kan spelen en zwemmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele waterschade aan de tracker.

Kies voor een waterdichte GPS-tracker

Zorg ervoor dat je GPS-tracker waterdicht is als je hond graag een duik in het water neemt. Sommige GPS-trackers zijn niet waterdicht, dus het is belangrijk om er een te kiezen die wel waterdicht is. De Invoxia GPS Tracker is waterdicht, dus je hond kan ermee spelen en zwemmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade.

Het is niet alleen zonde van de GPS-tracker zelf wanneer je hond ermee in het water springt en blijkt dat deze niet waterdicht is, maar de kans dat je ook het signaal verliest is natuurlijk vele malen erger. Je zit er niet op te wachten dat je hond een flink eind voor je uit is gelopen en met een kapotte met water volgelopen tracker om z’n halsband zit. Dan kan het nog wel eens een flinke zoektocht worden naar je hond.

Kies voor gemak

Het gebruik van een GPS-tracker lijkt vaak vele malen ingewikkelder dan dat het in werkelijkheid is. Wel is het handig te kiezen voor een variant die relatief makkelijk te bedienen is. Zo hoef je niet eerst minuten lang uit te zoeken hoe hij werkt en kun je direct met de tracker bevestigd aan je hond beginnen aan een flinke wandeling.

Connectie met je telefoon

Een GPS-tracker geeft je de mogelijkheid om realtime de locatie van je hond te volgen. Sommige trackers hebben een app waarmee je live de locatie van je hond kunt zien. Andere GPS-trackers sturen een melding wanneer je hond buiten een vooraf ingestelde zone komt. Handig wanneer je bijvoorbeeld achteraf woont.

Kies een GPS-tracker die gemakkelijk te connecten is met je mobiel. Zorg er dus voor dat de tracker compatibel is met het type telefoon of tablet dat je gebruikt. Sommige GPS-trackers werken alleen met bepaalde types telefoons of tablets. Houd er daarom dus ook rekening mee dat je dit bij de aanschaf van het apparaat even goed nakijkt. Het zou zonde zijn wanneer je hier pas in een later stadium achter komt en je de tracker niet meer kunt retourneren.

Wat zijn de voordelen van een GPS hondentracker?

hondentuigje_kopen

Het grootste voordeel van een GPS-tracker voor je hond, is natuurlijk dat je overal en altijd kunt zien waar je hond is. Bijvoorbeeld wanneer je op een boerderij woont, dan is het wel zo prettig dat je vanaf de bank kunt zien of je hond in de buurt is. Ook kun je door een app een melding inschakelen dat je een berichtje krijgt wanneer je hond buiten een bepaalde straal bij je uit de buurt is, zodat je hierop direct actie kunt ondernemen.

Naast het feit dat dit natuurlijk ontzettend handig is, kun je met een tracker voor je hond nog veel meer dan alleen zien waar hij of zij is. Zo kun je namelijk ook alle activiteiten meten, waardoor je ook de gezondheid van je hond kunt blijven monitoren. Doordat je precies kunt zien waar ze zijn, kun je dus ook zien hoeveel of ze hebben gelopen en of ze dus wel voldoende beweging krijgen. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat het goed is om wat verder met je hond te gaan wandelen.

Wat is het verschil tussen een hondentracker en een chip?

Een GPS-honden tracker maakt gebruik van GPS (Global Positioning System) om de locatie van je hond te bepalen. Een chip daarentegen maakt gebruik van RFID (Radio Frequency Identification) technologie en kan alleen worden opgespoord als je dicht bij bent. GPS-honden trackers zijn dus veel nauwkeuriger en kunnen je helpen om je hond overal te volgen, zelfs als hij ver weg is.

Met de chip kun je dus niet op afstand zien waar je hond is, maar dient iemand de hond gevonden te hebben en bijvoorbeeld naar een dierenarts te zijn geweest. Door het uitlezen van deze chip kunnen ze het telefoonnummer en adres van het baasje achterhalen, mits deze nog up-to-date zijn natuurlijk.

Daarnaast hebben GPS-hondentrackers vaak meer functies dan een chip, zoals een geofence (een virtuele grens die je kunt instellen rondom je huis of een andere plek), een historische locatiefunctie (waarmee je de plekken kunt terugkijken waar je hond is geweest) en een tracking in realtime (waarmee je live kunt zien waar je hond is). GPS-hondentrackers zijn dus veel uitgebreider en kunnen je helpen om je hond beter te beschermen.

Handige weetjes

De techniek staat natuurlijk niet stil. Dat geldt dus ook voor de GPS-trackers voor honden. Zo zijn er zoveel verschillende soorten dat er natuurlijk ook heel veel overlap tussen alle verschillende trackers zit. Toch zijn er enkele handige weetje die we met je willen bespreken, zodat je misschien wat eenvoudiger je uiteindelijke keuze kunt maken voor een GPS-tracker die past bij je hond.

Je kunt zones instellen

Er zijn bepaalde trackers waarbij je een zone kunt instellen. Dit zorgt ervoor dat het op het moment je hond hier buiten komt, je een melding krijgt op je telefoon. Vooral wanneer je achteraf woon, is dit ontzettend handig. Wanneer je bijvoorbeeld een paar honderd meter om je huis grond hebt, kun je de tracker instellen op bijvoorbeeld 100 tot 150 meter. Mocht je hond hier dan buiten komen, dan krijg je een melding via de app, waardoor je direct actie kunt ondernemen mocht dit nodig zijn.

Trainen met een alarm

Bij sommige honden trackers heb je de mogelijkheid om een alarm in de stellen. Door dit te doen en samen met je hond te trainen, kun je je hond aanleren dat ze bij het horen van dit alarm terug naar huis komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens de lunch of tijdens het avondeten. Zo weet je hond ook dat hij wat te eten krijgt. Uiteraard zal je hond dit niet direct begrijpen, waardoor herhaling nodig is om je hond dit te kunnen laten doen.

De SOS-knop

Uiteraard heeft je hond geen enkel idee wat een SOS-knop is, laat staan dat je hond deze weet in te drukken. Gelukkig hoeft dat ook niet! Deze knop is er namelijk speciaal voor gemaakt dat mensen die je hond vinden je kunnen laten weten dat hij gevonden is. Beschik je over de Spotter honden tracker, dan kun je zelfs naar deze honden tracker toe bellen en kun je met de vinder afspreken waar jullie elkaar ontmoeten voor het overdragen van de hond.

Tot slot

Jack Russell Handboek Review

Zoals je kunt zien zijn er ontzettend veel voordelen aan het gebruik van een GPS-tracker voor je hond. Hoewel er natuurlijk ontzettend veel verschillende varianten zijn, zien we toch dat de tracker van Spotter het populairst is, logisch ook omdat deze ontzettend veel extra opties heeft.

Wel is het goed te weten dat je hiervoor een abonnement nodig hebt om gebruik te kunnen maken van deze functies. Omdat de tracker verbinding moet kunnen maken het internet voor het uitzenden van een GPS-signaal, is een simkaart in de meeste gevallen dus een vereiste. Dus loop je wel eens tegen het probleem aan dat je tijdens een flinke wandeling je hond ineens uit het oog verliest, dan biedt een GPS-tracker absoluut uitkomst. Zo kun je direct zien waar je hond is en kun je hem binnen enkele minuten weer mee naar huis nemen.

Plaats een reactie