Hoe leuk is het, dat wanneer jij met je hond op pad gaat in de auto, je hond ook op een stoel kan zitten. Alleen in een bench of naast je op de bijrijdersstoel is natuurlijk ontzettend saai en ook nog een gevaarlijk ook.

Als je erop uittrekt met de auto en je neemt je grote vriend mee, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat je je hond veilig kunt vervoeren in een honden autostoel. Een honden autostoel is namelijk perfect voor zowel groot als klein en is eenvoudig mee te nemen. Zo is het geen enkel probleem meer, om je hondje gezellig en vooral veilig met je mee te nemen, waar je ook naartoe gaat.

Om je een idee te geven wat de voordelen allemaal zijn, hebben we in dit artikel een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Daarnaast vertellen we je ook waar je op moet letten bij de aanschaf en sluiten we af met de top 5 beste honden autostoelen van dit moment. Dus ben jij nieuwsgierig geworden, lees dan snel verder! Want helemaal aan het eind, hebben we nog een gouden tip voor je.

De beste honden autostoel van 2022

Onze top 5 autostoelen voor je hond

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het gebruik van een honden autostoel essentieel voor de veiligheid van zowel hond als baas. Omdat het aanbod gigantisch is en het best een uitdaging kan zijn om een geschikte hondenstoel voor in de auto te kunnen vinden, hebben we een top 5 voor je samengesteld, met de beste honden autostoelen die er op dit moment beschikbaar zijn!

1. Doxie – Honden autostoel

De meeste populaire honden autostoel van dit moment, is toch wel de Doxie. Deze wordt door de kopers beoordeeld met maar liefst de volledige 5 sterren! Niet voor niets, aangezien deze honden autostoel is voorzien van een antislipmat, gespen om te bevestigen en gemaakt is van een heerlijke zachte stof.

Daarnaast is deze stoel verkrijgbaar is allerlei verschillende kleuren en maten, zodat er altijd wel een variant tussen zit, die past bij zowel het interieur van je auto, als de afmeting van je hond.


2. HEIMR – Honden autostoel

De honden autostoel van HEIMR is een absolute eyecatcher voor iedere autoliefhebber. Niet alleen staat deze stoel prachtig in iedere auto. Het grote voordeel aan deze honden autostoel, is dat hij speciaal is ontworpen om je volledige stoelbekleding te bedekken. Doordat deze auto mand relatief groot is en is voorzien van een extra hoge rugsteun, kun je je hond dus niet alleen veilig, maar ook moddervrij vervoeren in je auto.

Daarnaast is de stof van deze autostoel gemaakt van een speciale waterafstotende stof, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het na een paar baantje zwemmen begint te stinken.


3. Quzi – Auto hondenstoel en Reisbench in één

Deze autostoel voor honden in combinatie met reisbench is een absolute must have. Je kunt je hond er niet alleen veilig in vervoeren terwijl je rijdt, maar dient ook tevens als bench voor wanneer je op vakantie gaat.

Aan beide kanten is er voldoende ruimte zodat je vriend gezellig met je mee kan kijken en zitten er gespen aan om je hond veilig mee te kunnen vervoeren. Ook is deze autostoel voor je hond voorzien van een antislipmat, zodat hij tijdens het remmen niet kan verschuiven.


4. Sam’s Home Premium – Hondenstoel voor je auto

Deze prachtige grijsgekleurde autostoel, is een absolute aanrader voor iedere hondenbezitter. Doordat de hondenstoel eenvoudig is vast te maken, hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van je hond. Deze autostoel is voorzien van zowel een antislipmat als een extra harde achterkant, waardoor je hond veilig en comfortabel op z’n plek kan blijven zitten.

Ook is deze stoel gemaakt van speciaal Oxford materiaal het Oxford materiaal, beschermt de stoel tegen dierenharen, modder en water. Maak je geen zorgen om vuil, huidschilfers of sporten van de nagels op je autostoel, want dit is eenvoudig met een vochtige doek schoon te maken.


5. De Blaffende Kat – Honden autostoel

Als we kijken naar de naam van deze stoel, dan beloofd dat al veel goeds! Deze prachtige stoel is geschikt voor kleine en middelgrote honden en is bij uitstek geschikt voor het veilig vervoeren van je hond. Er zit een extra gordel bij waarmee jij de auto mand aan de stoel kunt bevestigen en is ook deze mand voorzien van een antislipmat. Je kunt dus volledig veilig de weg om, want je hond kan geen kant op.

Hoe gezellig is het, dat jij met je hond gezellig naast je een flinke afstand gaat afleggen? Een ander voordeel wat deze autostoel heeft, is dat hij opvouwbaar is. Dat zorgt ervoor, dat je hem eenvoudig kunt opbergen en dus weinig tot geen ruimte in beslag neemt, hoe fijn is dat?!


Wat is een honden autostoel

Honden autostoel

Voor we verdergaan met de voordelen en onze top 5, is het handig eerst dieper in te gaan om wat een honden autostoel nu eigenlijk is. Een honden autostoel is een stoel waarmee jij je hond veilig en gezellig kunt vervoeren in de auto. We zien namelijk ontzettend vaak, dat honden zonder dat ze worden vastgezet, mee worden genomen op de achterbank of zelfs de bijrijdersstoel.

Je kunt je dan wel voorstellen wat er gebeurt wanneer je ineens vol op de rem moet. De gevolgen zijn dan vaak niet te overzien en de kans dat je hond hier blijvend letsel aan overhoudt is vrij groot. Zorg er daarom dus voor dat jij je hond veilig vervoerd en gebruikt een honden autostoel.

In de basis lijkt een honden autostoel wel iets op een stoel waarin jij je baby vervoert. Je wilt natuurlijk ook dat jij je baby op een veilige manier met je mee kunt nemen, dus een hond ook! Een andere benaming voor de honden autostoel, is ook wel een automand.

Het leuke aan de honden autostoel, is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Dat betekent dat je kunt kiezen voor een honden autostoel die volledig past bij de inrichting van je auto.

Het uitkiezen van een honden autostoel daarentegen kan best een lastige klus zijn. Dit komt, omdat je zo ontzettend veel verschillende soorten hebt, dat het best lastig kan zijn om te bepalen welke honden autostoel nu het meest geschikt is.

Het dus belangrijk, dat je vooraf voor jezelf een aantal dingen op papier zet of onthoudt, waarvan jij het belangrijk vindt, dat je honden autostoel hieraan voldoet. Je zult merken dat je op deze manier een stuk gerichter kunt zoeken en de kans op een geschikte honden autostoel een stuk groter wordt!

Waarom kiezen voor een honden autostoel?

Een honden autostoel heeft tal van voordelen, dus eigenlijk is het overbodig te benoemen waarom iedere hondenbezitter (met auto) zou moeten kiezen voor een dergelijke stoel. Toch gaan we het wel doen! Nu je weet wat een honden autostoel is, is het dus ook goed om te weten waarom jij er sowieso één voor je hond zou moeten hebben.

Je kunt je hond vervoeren in de auto

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, kun je door het gebruik van een honden autostoel, je hond vervoeren in je auto. Dat kan normaal natuurlijk ook, maar je wilt het niet op je geweten hebben dat je hond tijdens het rijden iets overkomt. Op deze manier kunnen ze namelijk fijn en comfortabel zitten. Wel zo prettig, wanneer je besluit om een flink eind te gaan rijden om daar vervolgens een flink stuk te gaan wandelen met je hond. Kortom, een honden autostoel is dus echt een must have voor iedere hondenbezitter.

Het is veilig voor zowel hond als baasje

De belangrijkste reden waarom het aan te raden is een honden autostoel te gebruiken, is omdat het een stuk veiligheid biedt voor zowel je hond, als jijzelf. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je hond alle kanten op kan bewegen, dit er ook voor zorgt, dat je zelf een stuk onrustiger wordt.

Door je hond in een honden autostoel te kunnen laten liggen of zitten, geeft het jezelf een stuk rust en kan je hond door middel van een speciale gordel geen kant op. Zo kan het dus niet gebeuren, dat wanneer jij ineens vol in de ankers moet, je hond door de hele auto heen vliegt.

Ook zorgt het ervoor, dat het jezelf als bestuurder niet afleidt wanneer je hond ineens besluit bij je op schoot te willen gaan liggen.

Het zit een stuk fijner voor je hond

Een hond zit vaak helemaal niet prettig wanneer ze in de auto bij je op schoot zitten of op de bijrijdersstoel. Dit doen ze vaak, omdat er simpelweg geen andere plek beschikbaar is. Door een honden autostoel te gebruiken, kan je hond fijn zitten, doordat de stoelen zijn gemaakt van een fijn en zacht materiaal.

Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken dat je nog twee uur in de auto moet zitten, want met een honden autostoel, maakt je hond dat waarschijnlijk helemaal niets uit. Je zult namelijk merken, dat wanneer je hond fijn kan liggen of zitten, je hond ook een stuk rustiger is.

Wanneer ze dit namelijk niet kunnen, zal je al snel merken dat ze een stuk onrustiger worden. Een honden autostoel is dus een absolute aanrader, vooral wanneer je wat verder weggaat met de auto.

Hier moet je op letten bij de aanschaf

Heb jij één van de bovenstaande prachtige honden autostoelen gezien, dan is het natuurlijk altijd nog maar de vraag of deze voldoet aan al je wensen. Uiteraard is deze top 5 met de grootst mogelijke zorg voor je samengesteld, maar wanneer je hond te groot is voor de stoel, heeft het natuurlijk weinig tot geen zin om je hond ertoe te dwingen hier in de gaan liggen of zitten.

Omdat iedereen andere zaken belangrijk vindt, hebben we de belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een honden autostoel voor je op een rijtje gezet.

De afmeting

De eerste stap tijdens het uitzoeken van een geschikte honden autostoel, is natuurlijk de afmeting van de stoel. Je hebt namelijk niets aan een auto mand die achteraf veel te klein blijkt te zijn. Je hond zal zich hier niet prettig in voelen, waardoor de kans dat je grote vriend onrustig wordt natuurlijk alleen maar toeneemt.

Je doet er dus goed aan om ongeveer een inschatting te maken van de ruimte die je hond nodig heeft, wanneer hij of zij ligt of zit. Uiteraard is een te grote auto mand niet direct een probleem. Een te kleine daarentegen wel.

Type materiaal

Je wil natuurlijk dat je hond optimaal kan liggen of zitten. Het is daarom dus ook belangrijk dat je rekening houdt met de keuze voor het materiaal waarvan de auto mand is gemaakt. De keuze voor het materiaal is namelijk voor een groot deel bepalen hoe stevig of een mand is en hoe duurzaam of deze is.

Je kunt je voorstellen, dat een mand van leer een stuk langer meegaat, dan wanneer je kiest voor een honden autostoel van stof. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de vulling die wordt gemaakt. Wanneer je hond het namelijk om wat voor reden dan ook kapot bijt, is het wel belangrijk om te weten of het schadelijk kan zijn ja of nee.

Hoe veilig is de honden autostoel

Niets is er natuurlijk belangrijker dan de veiligheid van je trouwe viervoeter. Daarom is het dus ook belangrijk dat je goed kijkt naar de veiligheid van de stoel.

Zorg er daarom dus altijd voor, dat je vooraf goed kijkt of deze auto mand is te bevestigen met bijvoorbeeld een riem of gordel, zodat je zeker weet dat je hond geen kant op kan. Zorg er dus altijd voor de je voldoende onderzoek doet, alvorens je een daadwerkelijke keuze maakt.

Hoe kies je voor de juiste prijs kwaliteitverhouding?

De prijs voor een honden autostoel kan flink uiteenlopen. Zo zijn er namelijk verschillende stoelen verkrijgbaar die beginnen bij 25 euro, maar heb je ook varianten van bijna 300 euro.

Het is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen wensen, maar logischerwijs ook van je budget. Wel is het verstandig, om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaarde honden autostoel. Je wilt het immers niet op je geweten hebben, dat je hond door jou toedoen blijvend letsel heeft.

Hoe onderhoud je een honden autostoel?

Het schoonmaken in in principe vrij eenvoudig. De meeste honden autostoelen zijn namelijk gemaakt van een speciale water- en vuilafstotende laag. Hierdoor kun je ze gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek en kost het weinig tot geen moeite om ze te reinigen.

Het grove vuil kun je overigens eenvoudig met de stofzuiger verwijderen, maar de hardnekkig vuil zal hoogstwaarschijnlijk met een schuursponsjes of doekje moeten. Er zijn daarentegen ook manden die zijn voorzien van een hoes die je eenvoudig kunt loshalen om deze vervolgens in de wasmachine te kunnen doen.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn er tal van redenen te bedenken waarom het verstandig is om jouw hond te vervoeren in een honden autostoel. Niet alleen is het een stuk praktischer, maar uiteindelijk ook veel veiliger.

Ondanks het feit dat de prijs voor een goede honden autostoel flink in de papieren kan lopen, is het absoluut aan te raden om er eentje aan te schaffen. Je zult namelijk zien, dat je hond er niet alleen veiliger door vervoert kan worden, maar ook vele malen rustiger in de auto zit. Kortom, een absolute aanrader dus!

Met deze informatie en bijgevoegde top 5 met beste honden autostoelen zijn we ervan overtuigd dat we je zo volledig mogelijk hebben kunnen voorzien van alle informatie welke jij nodig hebt voor het maken van een weloverwogen beslissing.

Heb je nog geen auto hondenstoel, dan wordt het tijd om er eentje aan te schaffen. Je wilt toch immers niet op je geweten hebben dat je hond iets overkomt wanneer je een ongeluk krijgt!

Je hond toch liever los in de auto?

Overweeg dan een hondennet voor in je auto