Honden Conditioner: 17x de Beste van 2022!

De vacht van je hond is natuurlijk ontzettend belangrijk. Niet alleen wil je daarom dat deze er mooi en verzorgd uitziet, maar ook dat je deze voldoende bescherming biedt. Niet voor niets is het dus ontzettend belangrijk om de vacht van je hond goed te verzorgen. Dit kun je op enkele verschillende manieren doen. Ondanks dat het niet goed is om je hond regelmatig te wassen, is het wel belangrijk dat je het de keren dat je het wel doet, ook op de juiste manier doet. Eén van de producten die je hiernaast hondenshampoo het beste voor kunt gebruiken, is honden conditioner.

Vraag je jezelf af waarom het gebruik van honden conditioner nu zo goed is voor de vacht van je hond? Dan ben je hier aan het juiste adres! We vertellen je namelijk niet alleen alles wat je moet weten over het gebruik van honden conditioner, maar ook waar je op moet letten bij het gebruik en de aanschaf ervan. Daarnaast hebben we, om het je makkelijker te maken ook een top 5 samengesteld met beste honden conditioners van dit moment.

Kortom, doe er je voordeel mee dus!

De beste honden Conditioner van 2022

Onze top 5 honden Conditioner

Omdat het een flinke zoektocht kan zijn naar een geschikte conditioner voor jouw hond, hebben we er enkele voor je op een rijtje gezet. Deze honden conditioners zijn niet alleen uitgebreid door ons getest, maar ook gebaseerd op de ervaringen van tientallen andere mensen.

Zo is de samenstelling van deze lijst met beste honden conditioner samengesteld op basis van enkele verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan prijs, kwaliteit, maar ook de voor- en nadelen van bepaalde honden conditioners. Door de verschillende conditioners te beoordelen op deze punten, zijn we uiteindelijk tot de volgende top 5 met beste honden conditioners gekomen.

1. Honden conditioner van Greenfields

De onbetwiste nummer één in deze top 5 met conditioners voor honden is de Honden conditioner van Greenfields. Deze kenmerkt zich door het feit dat deze Pro vitamine B5 bevat en bovenal niet geheel onbelangrijk ook volledig pH-neutraal is. Deze flessen hebben een inhoud van 400 ml, wat voldoende is voor een flink aantal wasbeurten.

Het fijne aan deze conditioner, is dat hij geschikt is voor alle verschillende soorten vachten. Door je hond hier regelmatig mee te wassen, zul je direct zien dat de vacht van je hond er stukken beter uit gaat zien. Zo gaat de vacht niet alleen maar glazen, maar krijgt hij ook veel meer volume.

2. TropiClean Lime & Cocoa Butter

De tweede conditioner in deze lijst is die van het met Purple Bone. Deze conditioner is gemaakt op basis van aloë vera en ook limoen en cacao boter. Daarnaast bevat dit product geen reinigingsmiddelen die schade kunnen aanbrengen aan de vacht of huid van je hond, waardoor hij veilig te gebruiken is.

Met een inhoud van 355 ml hoef je voorlopig niet bang te zijn dat je snel zonder komt te zitten. Daarnaast heeft deze conditioner een heerlijke geur en is hij in verhouding tot veel andere honden conditioners vele malen voordeliger.

3. Honden conditioner van Jean Peau

Deze conditioner is een wat duurdere variant in tegenstelling tot de hierboven genoemde varianten. Toch is de conditioner voor honden van Jean Peau een absolute aanrader en een perfecte conditioner voor de verzorging van de vacht van je hond.

Vooral wanneer je hond snel last heeft van klitten, is deze van Jean Peau een echte aanrader. Het voordeel aan deze flessen is, is dat ze zowel verkrijgbaar zijn in een wat kleinere fles van 200 ml voor de kleinere honden, maar ook in grootverpakkingen van 1 liter en zelfs ook 5 liter.

4. Duvo+ Shampoo en conditioner 2 in 1

Met deze shampoo en conditioner in één van Duvo+ wordt wassen voor je hond een feestje. Niet alleen is de variant ideaal voor allerlei verschillende vachtsoorten, maar ruikt hij ook nog eens heerlijk. Door de exotische geur van papaja hoef je nooit meer bang te zijn dat je hond niet lekker ruikt.

Door de speciale formule is deze 2 in 1 shampoo en conditioner perfect voor het hydrateren van een droge vacht, maar beschermt het ook de onderhuid. Ook zorgt deze 2 in 1 shampoo en conditioner ervoor dat de vacht van je hond weer prachtig straalt.

5. Yuup! Restructuring & Detangling conditioner

Is alleen het allerbeste goed genoeg voor jouw trouwe viervoeter? Dan is deze conditioner van Yuup! De perfecte keuze. Door de botanische formule met natuurlijke extracten uit Bamboe en Lotusbloemen, ruik je hond niet alleen heerlijk, maar geeft het de vacht ook extra volume.

Deze honden conditioner heeft een inhoud van 250ml, waardoor hij geschikt is voor een flink aantal wasbeurten. Daarnaast kenmerkt deze conditioner zich door het feit dat het een herstructurerende en ontwarrende werking heeft. Ondanks dit product geschikt is voor alle verschillende type vachten, is deze formule extra gericht op het ontklitten en herstellen van de vacht.

Wat is een honden conditioner?

De kans dat je na het lezen van bovenstaande producten exact weet wat het is, is vrij groot. Toch kunnen we ons ook heel goed voorstellen dat je er misschien nog wat vraagtekens bij hebt. Want laten we eerlijk zijn, waarom zou je naast hondenshampoo ook een honden conditioner gebruiken? Speciaal daarom leggen we het je graag nog even helemaal uit.

Een honden conditioner is te vergelijken met hoe mensen een conditioner gebruiken. Alleen is het verschil tussen een conditioner voor mensen dat deze voor honden een andere samenstelling heeft gezien de pH-waarde natuurlijk een belangrijk punt is. Door het gebruik van honden conditioner, zorg je er niet alleen voor dat je vacht gaat stralen, maar voorkom je ook dat de vacht van je hond kan beschadigen.

Omdat een honden conditioner een compleet andere samenstelling heeft, dan de conditioner die mensen gebruiken, is het dus ook uit den boze om een conditioner die je voor je eigen haren gebruikt, te gebruiken voor je hond. Dit kan namelijk leiden tot onherstelbare schade aan zowel de vacht, als de huid van je hond.

Waarom kiezen voor een honden conditioner?

Je weet inmiddels dat een honden conditioner bijdraagt aan de kwaliteit van de vacht van je hond. Het lijkt dus ook voor de hand liggend dat dit het antwoord is op deze vraag. Toch ligt het iets gecompliceerder en kunnen er allerlei verschillende redenen zijn waarom het verstandig is om ook voor jouw hond naast hondenshampoo ook een conditioner te gebruiken.

Vooral wanneer je een hond hebt die een lange vacht heeft, is het extra belangrijk dat deze vacht goed wordt verzorgd. Dat betekent dat je je hond regelmatig moet borstelen, maar ook een wasbeurt hoort hier natuurlijk bij. De kans dat je hond met een lange vacht sneller last krijgt van klitten is natuurlijk ontzettend groot. Door het gebruik van een honden conditioner, zorg je ervoor dat de vacht zacht blijft, waardoor klitten veel minder snel kunnen ontstaan en bovendien ook sneller en gemakkelijker uit te borstelen zijn.

Naast honden met een lange vacht, is het ook voor een dikke vacht verstandig om een honden conditioner te gebruiken. Doordat een dikke vacht veel dichter op de huid zit, kan het al snel gaan irriteren. Door te kiezen voor een conditioner als aanvulling op hondenshampoo, zul je merken dat de vacht veel luchtiger blijft.

Voor iedere hond is er wel een honden conditioner verkrijgbaar

aandachtspunten hondenfohn

De meeste honden hebben natuurlijk allemaal een andere vacht. De ene hond heeft een dikke vacht, de andere een dunne vacht. Maar ook korte en lange haren spelen hierin een belangrijke rol. Het is dus belangrijk dat je kiest voor de juiste honden conditioner passend bij de vacht van jouw hond.

Gelukkig is het aanbod honden conditioner zo groot dat er altijd wel een geschikte variant bij zit die aansluit op de vacht van jouw trouwe vriend. Zowel voor een puppy als voor een volwassen hond, is het dus heel eenvoudig een geschikte honden conditioner te vinden of toch niet?

Omdat het best een uitdaging kan zijn om tussen dit enorme aanbod een geschikte honden conditioner te vinden die past bij de vacht van jouw hond, hebben we enkele tips voor je die je kunnen helpen bij de aanschaf ervan. Het is namelijk wel belangrijk dat je kiest voor het juiste product.

Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het meer schade toebrengt aan zowel de vacht als de onderliggende huid, dan dat het herstelt en zorgt voor een glanzende vacht. Speciaal daarom hebben we enkele belangrijke tips voor je, waar je op moet letten bij de aanschaf van een honden conditioner.

Waar let je op bij het kopen van een honden conditioner?

Ben jij voornemens een conditioner voor je hond aan te schaffen, dan doe je niet alleen je hond, maar ook jezelf hier een ongelofelijk plezier mee. Niet alleen zal de vacht van je hond weer prachtig gaan stralen, maar zullen ook klitten al snel verleden tijd zijn. Zo wordt het borstelen van je hond geen strijd meer, maar wordt het juist een stukje ‘qualitytime’ tussen hond en baasje. Kortom, ontzettend belangrijk dus!

Omdat het best lastig kan zijn een geschikte conditioner te vinden, hebben we enkele tips voor je. Let hierbij wel op dat het heel goed kan zijn dat bepaalde functionaliteiten van de conditioner voor jou eigenlijk helemaal niet van belang zijn. Kies er daarom dus gewoon een paar uit, zodat je uiteindelijk een honden conditioner kunt vinden die aan jouw eisen voldoen.

Welke soort conditioner kies je?

Als je op zoek gaat naar een honden conditioner, dan zul je al snel tot de conclusie komen dat de eerste keuze is welke je moet maken, degene is of je kiest voor een spray of een spoeling. Kies je voor een spray, dan hoef je geen water te gebruiken en spray je de vacht van je hond alleen in. Vervolgens borstel je de vacht van je hond, zodat de conditioner goed wordt verdeeld.

Kies je voor een crèmespoeling, dan zul je de vacht van je hond nat moeten maken, wat dus ook betekent dat het een stuk meer werk is. Wel is het goed te weten dat het alleen wassen met honden conditioner dus niet voldoende is, maar dit altijd gebeurt nadat je je hond al hebt gewassen met een hondenshampoo. De honden conditioner laat je vervolgens enkele minuten intrekken voordat je de hond afspoelt.

In principe kun je beide varianten gebruiken voor de vacht van je hond. Wel is het goed te weten dat alleen een spray niet voldoende is voor de volledige vachtverzorging en een crèmespoeling eens in de zoveel tijd wel nodig is voor het verwijderen van hardnekkige klitten.

De inhoud van de fles

Heb jij een grote hond, dan heb je er natuurlijk niets aan wanneer je kiest voor een kleine verpakking. De kans dat je je hond er dan één, twee of misschien maar drie keer mee kunt wassen is dan vrij groot. Je doet er daarom dus ook goed aan om een grotere verpakking aan te schaffen.

Bovendien is een grootverpakking verhoudingsgewijs vaak ook vele malen voordeliger dan wanneer je kiest voor een kleine verpakking. Dit geldt dus niet alleen voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor de honden conditioner.

Bekijk ook de ervaringen van anderen

Vooral wanneer je je hond nog niet eerder hebt gewassen met een honden conditioner, is het belangrijk dat je je hier extra goed in verdiept. Zo kunnen ervaringen van andere mensen je hier ontzettend goed bij helpen. Wel is het belangrijk te kijken naar ervaringen van mensen met een soortgelijke hond.

Je hebt er natuurlijk niets aan dat iemand met een kortharige hond een negatieve ervaring schrijft over het feit dat de vacht niet glanst. Dit is afhankelijk van ontzettend veel verschillende factoren en ook het ras van de hond zelf.

Gebruik deze ervaringen dus om een beeld te krijgen van wat een bepaalde honden conditioner nu eigenlijk doet, maar staar je er niet volledig blind op. Vooral niet wanneer deze ervaringen zijn gedeeld door mensen met een andere hond dan welke jij hebt.

De juiste prijs

Uiteraard speelt, net zoals dit bij bijna alles het geval is, ook hier de prijs een rol. Het is dus belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de honden conditioner. Je hebt er natuurlijk niets aan dat je een honden conditioner koopt voor een paar euro, maar vervolgens niet helpt.

Zorg er dus voor dat je kiest voor je juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Zodat je zeker weet dat je niet alleen de juiste prijs betaald, maar ook het goede product voor je hond.

Het verschil tussen hondenshampoo en honden conditioner?

Een vraag die natuurlijk veel mensen zichzelf stellen, is wat nu eigenlijk het verschil is tussen een shampoo en een honden conditioner? Het antwoord op die vraag gaan we je hieronder van A tot en met Z verder toelichten. Het is namelijk ook helemaal niet zo gek dat jij jezelf deze vraag stelt, je bent hierin dus ook absoluut niet de enige.

Hondenshampoo wordt vooral gebruikt om de vacht van je hond mee te wassen. Zo wordt het vuil verwijdert en is de vacht van je hond weer mooi schoon. Toch zorgt alleen hondenshampoo er niet voor dat je vacht van je hond ook weer mooi gaat glanzen. Juist hiervoor gebruiken we een honden conditioner.

De reden waarom het belangrijk is om de vacht van je hond eerst te wassen met een hondenshampoo, is omdat dan de haarschubben gaan openstaan. Gebruik je vervolgens een honden conditioner, dan kunnen de werkzame stoffen gemakkelijker en beter worden opgenomen, waardoor de vacht van je hond weer gaat glanzen. Daarnaast zorgt de honden conditioner er ook voor dat deze haarschubben zich weer sluiten, waardoor de vacht van je hond niet kan beschadigen.

Hoe gebruik je een honden conditioner?

Hond wassen met hondenshampoo

Nu je exact weet wat de werking van een honden conditioner is, is het wel zo prettig ook te weten hoe jij de vacht van je hond hier extra mee kunt verzorgen. Zoals je hebt kunnen lezen is het belangrijk dat je je hond altijd eerst wast met shampoo, zodat alle vuilresten uit de vacht kunnen worden verwijderd.

Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd om de vacht van je hond in te masseren met de conditioner. Uiteraard dien je wel eerst alle shampoo te hebben uitspoelt voordat je hiermee begint.

Heb je de vacht van je hond helemaal ingesmeerd met de conditioner, dan is het tijd om deze even goed in te laten trekken. Dit kan afhankelijk van het type honden conditioner enkele minuten zijn. Vervolgens spoel je je hond af met lauwwarm water en zorg je ervoor dat alle zeepresten zijn verdwenen.

Blijft er namelijk wat zitten, dan kan dit op ten duur gaan irriteren. Doordat een hondenhuid een stuk dunner is dan die van een mens, is deze ook veel gevoeliger. Is alles schoon, dan kun je je hond afdrogen met een doek of met een hondenföhn.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen zit er wel degelijk een verschil tussen het gebruik van een hondenshampoo en een honden conditioner. Belangrijk is dat je je hond altijd eerst wast met shampoo en dan pas met conditioner. Waar de shampoo zorgt voor het reinigen van de vacht, zorgt een honden conditioner ervoor dat de vacht in perfecte conditie blijft en blijft glanzen.

Plaats een reactie