Hondennet voor in de auto? Als baasje kun je er niet omheen om je hond eens in de zoveel tijd te vervoeren – bijvoorbeeld tijdens de vakantie, bij een dagje weg of omdat de dierenarts niet om de hoek zit. Je ontkomt er dus niet aan om samen met jouw trouwe viervoeter in de auto te stappen. Naast comfort, is ook jullie veiligheid een belangrijk aandachtspunt.

Om de autorit probleemloos te laten verlopen, kan een hondennet worden aangeschaft. Dit net wordt tussen de bestuurdersstoel en bijrijdersstoel gespannen, zodat jouw hond er niet tussen kan springen of tussen kan vallen. Handig toch?

In dit blogbericht bespreken we de beste hondennetten voor in de auto van 2022. Deze worden door middel van een uitgebreide top 4 aan je gepresenteerd. Wellicht heb je nog geen beeld bij dit veiligheidsmiddel. Dat is niet erg. Mocht je hier benieuwd naar zijn, dan raden we je aan het blogbericht helemaal tot het einde te lezen. Alleen zo mis je geen waardevolle informatie.

Onze top 4 hondennetten voor in de auto

Ben jij de aanschaf van een hondennet aan het overwegen? Dat kunnen we goed begrijpen. Echter, je kunt al snel tegen het volgende probleem aanlopen: welke moet je kiezen? Ga je namelijk op zoek naar dit product, dan kun je overdonderd worden door het grote aanbod dat er verkrijgbaar is.

Welke moet je kiezen en welke is het meest geschikt voor jouw beste vriendje? Gelukkig ben je bij dit blogbericht terecht gekomen. Hier gaan we je namelijk uitgebreid meenemen in de verschillende hondennetten.

Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we een top 4 samengesteld met daarin de beste hondennetten van 2022. Grote kans dat hier iets voor je tussen staat.

Neem deze stap voor stap door en maak daarna een definitieve beslissing. Zo weet je namelijk zeker dat je geen miskoop doet. Dat zou tenslotte zonde zijn, toch?

1. Walky Guard

Als eerste in deze top 4, tref je het hondennet van het merk Walky Guard. We kunnen je alvast verklappen, dat deze de eerste plek meer dan verdiend heeft.

Het net is in alle opzichten op maat af te stellen. Dit kan door de verstelbare riempjes, die aan de zijkanten zitten. Zo kan het net op iedere maat auto afgesteld worden.

Bovendien kun je deze strak genoeg trekken, waardoor jouw hond er niet tussen kan vallen. Daarbij zorgen de gespen ervoor dat het net snel te verwijderen is. Dit voorkomt veel tijd én frustratie. Omdat het net is gemaakt van zacht nylon, zal jouw hond zich hier niet aan bezeren. De afmeting van Walky Guard is 74 × 76 centimeter.

2. WiseGoods

Hecht je er veel waarde aan om jouw hond te blijven zien tijdens het rijden, maar wil je tóch kiezen voor veiligheid?

Deze twee wensen zijn met het hondennet van WiseGoods prima te combineren. Het hondennet beschikt namelijk over doorzichtig gaas, waardoor je prima oogcontact kunt houden met jouw trouwe viervoeter.

Aan iedere zijde van het net zitten ringetjes met gespen bevestigd. Met deze gespen kan je het net binnen de auto spannen door ze vast te maken aan de handvatten boven de stoelen. Is het net niet meer nodig? Dan kun je deze vrij makkelijk verwijderen en oprollen, om deze een volgende keer weer te gebruiken. Simpeler kunnen we het niet aan je uitleggen. In totaal heeft het hondennet van WiseGoods een afmeting van 115 × 62 centimeter.

3. Nobby

Nobby heeft een hondennet ontwikkeld dat niet alleen veiligheid biedt, maar ook voldoende contact. Het is een geweven net, waardoor jouw hond in contact kan blijven met zijn baasje(s). Dat is natuurlijk erg prettig en vaak rustgevend.

Het net wordt aan de voorste twee stoelen bevestigd met elastieken touwen. De elastieken kun je makkelijk verstellen, waardoor het net altijd strak genoeg gespannen staat.

Hierdoor zal jouw hond snappen dat hij netjes op zijn plek moet blijven zitten. In totaal heeft het hondennet van Nobby een afmeting van 86 × 64 centimeter.

4. Nobleza

Het hondennet van Nobleza is een universeel net. Dit betekent dat deze in vrijwel iedere auto gespannen kan worden. Hier hoef je je dus niet druk om te maken. Naast dat het net geschikt is voor honden, is deze ook prima in te zetten bij andere huisdieren, zoals katten.

Het net is gemaakt van elastiek en polyester. Deze combinatie maakt het net veilig én makkelijk in gebruik. Bovendien is er alles aan gedaan om het net netjes af te werken, waardoor er geen scherpe delen uitsteken.

Bovendien is het net licht doorzichtig, waardoor contact houden mogelijk blijft. In totaal heeft het net van Nobleza een afmeting van 115 × 62 centimeter.

Wat is een hondennet voor in je auto?

Door de bovenstaande top 4 en de bijhorende uitleg, heb je een goed beeld kunnen creëren van wat een hondennet voor in de auto precies is. Mocht je toch nog wat vraagtekens hebben hierbij, dan kunnen we dit best begrijpen. In dit geval willen we hier nog eens extra aandacht aan besteden, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Is jouw trouwe viervoeter lekker enthousiast of druk? Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet altijd ideaal. Zeker niet in de auto. Wanneer een hond overenthousiast is, kan hij zichzelf snel overschatten. Dit kan veel gevolgen hebben voor de veiligheid. Zo kan hij bijvoorbeeld plotseling tussen de voorste twee stoelen springen – niet alleen gevaarlijk voor hem, maar ook voor jou. Je kunt je moeilijker focussen op het rijden en je bent alleen maar met je hond bezig.

Bovendien kan jouw hond na een flinke rempartij tegen de voorruit klappen. Daarbij zijn er steeds meer honden die autorijden allesbehalve prettig vinden. Dit kan erin resulteren dat ze onrustig worden en niet makkelijk op hun plekken blijven zitten. Dit schreeuwt natuurlijk om een passende oplossing. Een oplossing waarbij jij je kan blijven focussen op het autorijden en jouw hond netjes op zijn plek blijft zitten.

In dit geval is de term ‘hondennet’ allesomvattend. Het is namelijk precies wat je ervan verwacht: een net dat speciaal is ontwikkeld voor honden die meegaan met de auto. Het net wordt gespannen tussen de twee voorste stoelen, waarna er een barricade ontstaat. Dit maakt het onmogelijk voor jouw hond om zomaar naar voren te springen of te vallen. Dit maakt de autorit veel relaxter en bovenal veiliger.

Waarom heb je een hondennet nodig?

Inmiddels hebben we uitgebreid besproken wat een hondennet is én welke we kunnen bestempelen als de beste van 2022. Is dit je ontgaan? Geen paniek. Scrol gewoon terug naar boven en neem nogmaals de top 4 door!

We kunnen óók concluderen dat een hondennet voor in de auto onmisbaar is. Zeker als jij je harige vriendje vaak moet vervoeren per auto. Dat is al duidelijk naar voren gekomen in de productbeschrijvingen.

Toch willen we je meenemen in de redenen wáárom je een hondennet nodig hebt in de auto. Dit wil nog wel eens onderschat worden. Zeker als je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt. Hieronder vind je – naast de veiligheid – een aantal cruciale punten die je wellicht kunnen overtuigen:

Minder zorgen

Je kunt je als baasje flink zorgen maken. Zeker als jouw hond angstig is of overenthousiast reageert. Dit maakt dat je op kunt zien tegen de autorit, waarna je je vervolgens minder goed kunt focussen op de weg.

Voor jullie beiden kan dit onveilige situaties creëren. Je bent alleen maar bezig met je hond in bedwang houden en met checken of het goed met hem gaat.

Door een hondennet te spannen in de auto, worden jouw zorgen zo goed als weggenomen. Je weet op deze manier zeker dat hij de gehele rit op zijn plek blijft zitten en jij je gewoon kunt focussen op wat je aan het doen bent. Dit voorkomt bovendien veel grijze haren.

Jouw hond weet zijn plek

Vooral jonge honden vinden een autorit maar wat spannend. Er is in en rondom zo’n auto genoeg te zien en te beleven; bijvoorbeeld andere auto’s die langs sjezen, of gekke geluiden. Veel honden vinden het moeilijk om hun plekje te bepalen in de auto. Hoewel er van ze verwacht wordt dat ze netjes achterin blijven zitten, is dit niet altijd even gemakkelijk.

Voor veel honden is het moeilijk te begrijpen wat hun plekje is in de auto en wat er van ze verwacht wordt. Een hondennet kan hierbij goed dienstdoen. Doordat het net gespannen wordt, kan jouw hond als het ware geen kant meer op.

Hiermee geef je dus een duidelijk signaal af dat hij achterin moet blijven zitten. Met name voor jonge en drukke hondjes is dit dé uitkomst. Bovendien kan het positief bijdragen aan een training. Hiermee leer je honden namelijk effectief af om naar de voorste stoelen te springen.

Voorkomt boetes

Ook de autoriteiten houden hondeneigenaren met een scherp oog in de gaten. Met name automobilisten die hun hond vervoeren. In Nederland zijn er geen speciale wetten rondom honden vervoeren per auto. Wel is het zo dat je hond niet voorin mag zitten of gevaarlijke situaties mag veroorzaken. In zo’n geval kun je wél een fikse boete verwachten.

Er zijn echter wel Europese landen die hoge eisen stellen aan het vervoeren van honden. Een goed voorbeeld hiervan is Duitsland. Hier kun je zelfs staande gehouden en bekeurd worden, als je geen voorzorgsmaatregelen hebt getroffen voor jouw hond.

Een hondennet spannen in de auto kan dus boetes voorkomen. Zo laat je namelijk zien dat je je hond veilig kunt vervoeren. Zowel binnen als buiten Nederland is dit een aanrader om te doen. Het bespaart je zowel tijd als veel geld.

Waar let je op bij de aanschaf van een hondennet?

Ben je er inmiddels uit en wil je een hondennet voor in de auto gaan kopen? Dat is een goed plan en dit kunnen we alleen maar toejuichen.

Hierbij raden we aan om je aankoop nog heel even uit te stellen. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten vóórdat je een hondennet koopt. Deze punten houden je scherp en zorgen ervoor dat je de juiste kiest.

Waar je dan precies op moet letten? Natuurlijk hebben we ook hiervan een overzicht voor je gemaakt:

Materiaal

Een hondennet dient voor de veiligheid te zorgen – zowel van jou als van jouw hond. Het is niet de bedoeling dat hij zich bezeert of lelijk verwondt. Let daarom op het materiaal van het net. Zorg ervoor dat het materiaal zacht is en geen scherpe punten bevat.

Mocht jouw hond onverhoopt tegen het net aan lopen of schieten, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Prijs

Hondennetten zijn er in verschillende gradaties. Het verschil zit hem in het merk, in het materiaal, in de afmeting én in de prijs.

Kies een hondennet dat past bij het beschikbare budget van wat jij eraan wil uitgeven. In de top 4 vind je verschillende prijsklassen.

Afmetingen

Iedere auto is anders qua afmeting. De één is groter of breder dan de ander. Houd hier bij het aanschaffen van een hondennet rekening mee. Naast dat je de juiste afmeting kunt aanschaffen, kun je ook kiezen voor een universele maat.

Universeel kun je zelf aanpassen op de afmetingen van jouw eigen auto. Deze past dus altijd.

Wel of niet doorzichtig

Vind je het prettig om contact te houden met je hond tijdens de rit? Kies dan voor een hondennet dat over doorzichtig materiaal beschikt. Op deze manier kunnen jullie elkaar blijven zien.

Wellicht is dat voor jouw hond net zo prettig als voor jou.

Bevestigen

Heb je twee linkerhanden of ben je niet zo technisch? Dan is het allesbehalve prettig om iedere keer te worstelen met de bevestiging van het net. Op deze manier ga je deze namelijk minder graag gebruiken.

Let erop dat het net op een makkelijke en snelle manier bevestigd kan worden. Bijvoorbeeld met simpele gespen. Dat lukt altijd.

Conclusie – Beste hondennet van 2022 kopen

Nu we aan zijn gekomen bij de conclusie, ben je ook aan het einde gekomen van dit blogbericht. Hierin hebben we het beste hondennet van 2022 besproken, waarna je deze kunt gaan aanschaffen.

In onze top 4 hebben we de beste hondennetten voor je op een rijtje gezet en deze voor je gerangschikt. Het beste hondennet dat op de eerste plaats staat, is volgens ons van Walky Guard. Dit is zeker een aanrader. Daarnaast zijn er nog drie andere netten die je in overweging kunt nemen.

Met dit blogbericht ben je op de hoogte gebracht van wat een hondennet is, waarom je deze in gebruik zou moeten nemen én waar je op moet letten bij de aanschaf.

Heel veel succes bij de aanschaf hiervan!