Dat je hond net als wij mensen niet zo vaak gewassen hoeft te worden, dat is bij de meesten wel bekend. Des te belangrijker is het dus, wanneer jij je hond wel wast, je ook gebruik maakt van de juiste hondenshampoo.

Doordat de Ph waarde van een hond namelijk ander is, dan die van een mens, is het essentieel om speciale hondenshampoo te gebruiken. Zo zorg je er namelijk niet alleen voor dat de vacht van je trouwe viervoeter is opperste conditie blijft, maar ook dat de talg laag die de huid van je hond beschermt niet wordt aangetast.

Om ervoor te zorgen dat jij je hond wast met de juiste hondenshampoo, hebben we een aantal tips voor je waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Beste hondenshampoos van 2022

Onze top 5 hondenshampoos

Het wassen van je hond met de juiste shampoo is essentieel voor zowel de vacht als ook de huid van je hond. Omdat het aanbod hondenshampoo enorm is, hebben wij speciaal voor jou een top 5 gemaakt met de meest populaire shampoos voor jouw hond! Zo kun je je hond met een gerust hart goed wassen en weet je zeker dat je zowel de huid als ook de vacht niet beschadigd.

Hond wassen met hondenshampoo

1. Virbac Sebolitic SIS Shampoo

De onbetwiste nummer één in deze lijst, dat is de hondenshampoo van Virbac Sebolitic. Niet zo gek, want deze shampoo is ontzettend populair en wordt ook geadviseerd bij honden die last hebben van een geïrriteerde huid. Uiteraard betekent dat niet dat jij je hond alleen met deze hondenshampoo mag wassen als ook jouw hond problemen heeft met z’n huid.

Deze shampoo werkt daarnaast ook nog eens extra verzachtend, waardoor de vacht van je hond na het wassen en natuurlijk drogen extra zacht aanvoelt. Dus wil jij je hond een lekker verwennen met een heerlijke wasbeurt, dan is deze hondenshampoo een absolute aanrader.


2. Ricky’s Roos Hondenshampoo

Deze shampoo is relatief nieuw, maar daarom niet minder populair. Doordat de prijs aantrekkelijk is en ook de inhoud een stuk minder dan een gemiddelde fles hondenshampoo, is het de perfecte shampoo om een keer te proberen. Daarnaast is dit ook één van de weinige varianten shampoo die verkrijgbaar is in allerlei verschillende geuren.

Zo kun je je hond dus laten ruiken, zoals jij dat graag wilt. Geuren waarin deze hondenshampoo verkrijgbaar is, zijn onder andere aloë vera en ook lavendel. Het grote voordeel aan deze shampoo voor je hond, is dat deze geschikt is voor iedere vacht. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je hond niet niet goed op reageert.


3. Beau Beau Hondenshampoo Anti-Klit – 500 ml

Heeft jouw hond veel last van klitten, dan is deze anti-klit shampoo een echte aanrader. Niet alleen is deze shampoo hypoallergeen en dus ph neutraal, maar helpt het naast klitten in de vacht ook tegen roos. De shampoo eenvoudig in gebruik en dienst op een vochtige vacht te worden aangebracht. Even goed inmasseren, zodat het geheel goed begint te schuimen en laat het vervolgens even een minuut of 5 intrekken.

Wanneer je dit hebt gedaan, is het tijd om je hond goed af te spoelen en vervolgens droog te maken. De vacht van je hond ziet er na gebruik niet alleen een stuk mooier uit, maar ruikt ook nog een lekker fris. Niet voor niets staat deze hondenshampoo in de top 5 met beste shampoos voor jouw hond.


4. Milde Hondenshampoo Puppy – Greenfields – 250 ml

Het kan natuurlijk altijd voorkomen, dat je om wat voor reden dan ook genoodzaakt bent om je puppy te wassen. Bijvoorbeeld wanneer je puppy het nodig vindt om eens lekker te gaan rollebollen in het zand. Omdat je puppy natuurlijk een gevoelige huid heeft en de vacht vol in ontwikkeling is, is het belangrijk dat je de juiste hondenshampoo gebruikt.

Doe je dit niet, dan kan het zijn dat jij de vacht, maar ook huid beschadigd. Dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen. Doordat deze puppy hondenshampoo speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid van je puppy, is deze dus bij uitstek geschikt om je puppy mee te wassen.


5. Beaphar Shampoo Hond Witte Vacht 250 ml

Heb jij een hond met een lichte vacht, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je vuil en andere viezigheid een stuk sneller ziet. Deze shampoo van Beaphar is speciaal geschikt voor honden met een witte vacht. Door de aanwezigheid van aloë vera, zorgt deze shampoo ervoor dat zowel de vacht als ook de huid voldoende wordt gehydrateerd waardoor deze in opperste conditie blijft.

Dit zorgt ervoor dat jij je hond gemakkelijk kunt borstelen en zorgt het daarnaast uiteraard ook voor een glanzende vacht. Doordat deze shampoo ph neutraal is voor je hond, hoef jij je geen zorgen te maken over een eventuele geïrriteerde huid.


Waarom kiezen voor hondenshampoo

Zoals je kunt zien, zijn er allerlei verschillende soorten shampoo die geschikt zijn voor de vacht van jouw hond. Het is dus ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat jij de vacht en ook de huid van je hond goed verzorgd. Doordat de ph waarde van je hond afwijkt ten opzichte van die van een mens, is het dus absoluut af te raden om je hond te wassen met normale shampoo.

Hierdoor kun je de ph waar aantasten, waardoor de balans verloren gaat. Dit kan als gevolg hebben dat de huid van je hond er doffer uit gaat zien, maar kan het ook zorgen voor een geïrriteerde huid. Zorg er dus altijd voor, dat jij je hond wast met een hondenshampoo die geschikt is voor de vacht van jouw hond. Zo weet je zeker dat jij je hond op een veilige manier kunt wassen en zal het ook de kwaliteit en uitstraling van de vacht van je hond ten goede komen.

Zo kun jij je hond snel en goed thuis wassen!

Volg de tips en je hebt straks weer een schone hond

Hoe krijg je je hond snel weer droog na het wassen?

Lees ons artikel over de beste hondenföhn