Hondentuigje kopen? Bekijk hier de beste van 2022

Hondentuigje kopen? Als baasje van een trouwe viervoeter, breng je veel tijd door buiten de deur. Behalve dat honden hun behoefte doen, is niets zo lekker als het maken van een lange wandeling – bijvoorbeeld over het strand of door de natuur.

Daarbij is het zo goed als zeker, dat je je hond hier ontzettend blij mee maakt. Welke hond vindt het nu niet fijn om te wandelen? Bij het in huis halen van een hond, heb je een aantal benodigdheden nodig. Bijvoorbeeld een hondenmand, hondenvoer en hondenspeeltjes.

Bovendien heb je iets nodig om daadwerkelijk te kunnen wandelen. Neem nu het hondentuigje. Tenslotte mag jouw hond niet overal loslopen en biedt het een stukje veiligheid.

Ben jij op zoek naar het beste hondentuigje of kan je hier wat meer uitleg over gebruiken? Dat komt dan goed uit. In deze tekst vind je de beste hondentuigjes en krijg je te lezen waarom deze zo handig is om te hebben.

Hondentuigje kopen? Bekijk hier de beste van 2022

We gaan dus op zoek naar het beste hondentuigje. Je bent tenslotte niet voor niks bij dit artikel terecht gekomen. Hierbij maken we een uitgebreide en overzichtelijke top 5, waarin we de hondentuigjes onder de loep gaan nemen. Dit doen we door onder andere te kijken naar de specificaties, voordelen en comfort.

Door deze uitgebreide top 5 te bekijken, ben jij in staat om een hondentuigje te kopen. Maar niet zomaar een hondentuigje – maar het beste hondentuigje van 2022. Hier worden zowel jij als je hond ontzettend blij van.

Nadat we het beste hondentuigje van 2022 hebben bekeken, bekijken we de hondentuigjes in het algemeen. Waarom zou je ervoor moeten kiezen? Waar moet je op letten? Dat is een zorg voor later. Voor nu, het beste hondentuigje om te kopen.

1. Hondentuigje van Filo (Anti-Trek)

Het hondentuigje van Filo staat in deze top 5 op de eerste plek. Alleen al op basis van de reviews, is het een vrij logische keus. Van de 5 sterren krijgt het tuigje een 4,6. Dit is op basis van 30 reviews. We kunnen hier al uit stellen dat meerdere hondeneigenaren enthousiast zijn. Waarom is dat precies?

Het heeft voornamelijk te maken met de vorm van het tuigje. Deze heeft de vorm van een Y. Dit heeft als voordeel, dat de druk veel gelijkmatiger over het lichaam van jouw hond verdeeld wordt. Hierdoor wordt ongemak voorkomen en creëert het tuigje veel meer vrijheid om te kunnen bewegen.

Daarbij zorgt ook het materiaal voor extra comfort. Het nylon waar het tuigje van gemaakt is laat voldoende zuurstof door, waardoor een zweterige huid niet gaat irriteren of schuren. Mocht jouw hond wat zijn gegroeid of zijn afgevallen, kan het tuigje makkelijk op het lichaam worden afgesteld. Behalve dat nylon comfortabel te dragen is, kan het ook makkelijk schoongehouden worden.

Bovendien beschikt deze over wat extra drukknopjes, waardoor deze niet per ongeluk af kan glijden.

Het hondentuigje van Filo is verkrijgbaar in maar liefst vier verschillende maten, zodat deze vrijwel altijd passend is. Dit zijn de volgende:

 • S
 • M
 • L
 • XL

2. Hondentuigje Julius-K9

Heb je je wel eens verdiept in hondentuigjes? Grote kans dat de Julius-K9 je bekend voor zal komen. Binnen de hondentuigjes, is dit merk een zeer bekende. Bovendien is de Julius-K9 zeer geliefd onder hondenbezitters. Dat blijkt maar uit de reviews.

Laten we er ook niet omheen draaien, het tuigje ziet er ontzettend stoer uit. Deze doet direct denken aan het uiterlijk van een politiehond. Mocht je hier veel waarde aan hechten, dan is het uiterlijk al een pluspunt voor jou. Die kan je al in je zak steken.

Uiteraard telt niet alleen het uiterlijk. Het tuigje moet comfortabel zijn voor je hond, maar ook voor jou. Met Julius-K9 zit je goed. Deze is namelijk in een simpele beweging aan te trekken, wat veel tijd zal schelen. Daarbij is de borstriem wat breder uitgerust, waardoor de druk veel beter verdeeld wordt  over het lichaam van jouw hond. Bovendien is het gehele ontwerp afgesteld op het comfort van de hond. Hier is dan ook uitgebreid rekening mee gehouden.

Ook wat betreft de veiligheid, laat het hondentuigje niets te wensen over. Deze is namelijk voorzien van reflecterende riempjes, waardoor jij en jouw goed te zien blijven in het donker. Maak je je zorgen over de maat? Vooral niet doen, want het tuigje is verkrijgbaar in de volgende negen maten, waardoor deze altijd past:

 • 3XS
 • 2XS
 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL
 • 2XL
 • 3XL

3. Hondentuigje van Hurtta

Ben je gecharmeerd van de hondentuigjes in de vorm van een Y? Kijk dan vooral eens naar het tuigje van het merk Hurtta. Het tuigje krijgt maar liefst 5 sterren, op basis van 9 reviews. Dat maakt dat het tuigje als zeer geschikt wordt geacht door meerdere hondeneigenaren.

Zoals eerder gezegd, is de Y vorm zeer comfortabel voor honden. Dit zorgt namelijk voor een betere verdeling van de druk. Voor honden die veel trekken aan de riem, is dit ideaal. Dat niet alleen, maar het tuigje beschikt over een extra handvat aan de bovenkant. Dit dient voor extra veiligheid, want zo kan de hond snel worden vastgepakt – erg handig tijdens bijvoorbeeld gevaarlijke situaties.

Omdat het tuigje over 2 verschillende sluitingen beschikt, is deze zeer makkelijk en snel te bevestigen. Daarbij is deze volledig voorzien van reflecterende delen, waardoor een wandeling door het donker altijd op een veilige manier kan. Hurtta kan worden aangeschaft in 3 verschillende maten:

 • S
 • M
 • L

4. Hondentuigje van Woeffely (Reflecterend)

Heeft jouw hond de neiging om veel te trekken? Daar heeft Woeffely iets op bedacht. Namelijk een speciaal anti-trek systeem. Het tuigje beschikt over meerdere bevestigingsclipjes, waardoor jouw hond met een zachte hand wordt  gecorrigeerd.

Hierdoor weet hij dat het niet de bedoeling is om te trekken, maar wordt hij niet op een harde manier teruggetrokken. Ook voor Woeffely staat comfort bovenaan. Dit comfort gaat nog verder, want ook het materiaal is hierop aangepast. Zo is het tuigje samengesteld van Oxford nylon. Dit heeft de eigenschap dat het zeer ademend is, waardoor geen schuurplekken of irritaties ontstaan.

Daarbij is het tuigje ook voorzien van gebruiksgemak. Deze is makkelijk aan te trekken met vier clipjes, die zich aan de buitenkant bevinden. Deze kunnen ook in maat versteld worden, zodat een jonge hond hier nog een langere tijd mee kan doen. Dat maakt het een zinvolle investering. De reflecterende delen aan het tuigje maken zichtbaarheid in het donker mogelijk, zodat jullie beiden veilig op pad kunnen gaan.

5. Pepets Hondentuigje – Voor puppy’s

De laatste, maar daarom zeker niet de mindere. Het tuigje is een kwestie van smaak. Mocht je houden van iets aparts en van iets wat opvalt, bekijk dan eens het tuigje van het merk Pepets.

Ook puppy’s hebben een dergelijk tuigje nodig. Vaak is het goed om hier van jongs af aan al mee te beginnen, aangezien ze er op deze manier snel aan kunnen wennen. Er waarom dan niet een tuigje dat er tof uitziet? Bovendien is het tuigje niet alleen geschikt voor pups, maar ook voor oudere honden. Deze is namelijk in meerdere maten verkrijgbaar, namelijk in vijf.

Natuurlijk is niet alleen het uiterlijk wat opvalt. Ook het comfort en het gebruik is ideaal te noemen. Het materiaal is ademend voor de huid en ook dit tuigje beschikt over een handvat aan de bovenkant. Ook aan de hygiëne is gedacht, want Pepets kan worden gewassen in de wasmachine. Mocht jouw hond een lekkere kliedervos zijn, dan kan deze dus altijd uitgewassen worden. Het tuigje is verkrijgbaar in de volgende, gangbare maten:

 • XS
 • S
 • M
 • L
 • XL

Wat is een hondentuigje precies?

Door de bovenstaande top 5 van beste hondentuigjes van 2022 door te nemen, kom je erachter welke de beste zijn en welke bij jouw hond zouden kunnen passen. Dit maakt een dergelijke aanschaf een stuk makkelijker. Mocht je dus nog twijfels hebben, bekijk deze dan eens goed.

Hoewel we de top 5 al hebben besproken, kan het makkelijk zijn dat je niet op de hoogte bent van het hondentuigje in het algemeen. Zeker als je voor het eerst een hond in huis neemt. Wat is een hondentuigje precies? Deze vraag is niet heel erg lastig om te beantwoorden.

Een hondentuigje is niet de vergelijken met de traditionele hondenhalsband. Een halsband bevindt zich namelijk alleen om de nek van de hond. Een tuigje wordt  rondom de borst van de hond bevestigd. Deze heeft dus wat dat betreft al meer voordelen dan een halsband.

Omdat een halsband zich alleen om de nek bevindt, kan het trekken aan de hondenriem voor veel ongemak zorgen. Dit omdat de halsband zich straktrekt rondom de nek. Een tuigje daarentegen verdeelt de druk veel beter, aangezien deze om de borst is bevestigd. Aan de bovenkant bevindt zich altijd een sterke ring, waar de hondenriem aan bevestigd kan worden. Een hondentuigje wordt  vrijwel altijd aangeraden voor honden die veel trekken aan de hondenriem.

Trekken aan een hondenriem kan namelijk voor schade aan de nek zorgen. Bovendien kunnen honden er van gaan overgeven, kokhalzen of gaan hoesten. Met een tuigje kan dit voorkomen worden.

Waar let je op bij het kopen van een hondentuigje?

Voordat je een dergelijke aanschaf gaat doen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Door van tevoren op een aantal aspecten te letten, weet je zeker dat je geen miskoop doet en je plezier zult krijgen van het hondentuigje.

Waar je dan op moet letten, voordat je een dergelijke aanschaf doet? Behalve dat het een aanrader is om de bovenstaande top 5 goed door te nemen, let je daarbij ook op het volgende:

Prijs

Door van tevoren te letten op de prijs, maak je de zoektocht al wat makkelijker voor jezelf. Omdat er zoveel verschillende hondentuigjes zijn, hangt ook overal een ander prijskaartje aan.

Dat is gunstig, aangezien je op deze manier altijd iets in jouw eigen budget kunt aanschaffen. Weet wel dat het goedkoopste niet altijd het beste is. Door een wat grotere investering te doen, kan je er al vanuit gaan dat je er langer plezier van hebt.

Uiterlijk

Alleen op basis van het uiterlijk kan je natuurlijk geen aanschaf doen. Wel mag je deze mee laten tellen in jouw uiteindelijke beslissing. Tenslotte zal je er veel gebruik van maken; meer dan dagelijks. Zolang de kleur naar je zin is en je er blij mee bent, zal je veel meer plezier krijgen in het gebruik hiervan.

De goede maat

Niets is zo vervelend als iets dragen wat eigenlijk niet zo goed past. Als wij dat al vinden, hoe moet dat dan voor een hond zijn? Juist. Erg vervelend. Zorg er daarom voor dat het hondentuigje goed past. Vrijwel altijd zijn er meerdere maten beschikbaar.

Zorg ervoor dat het tuigje niet te klein zit en niet knelt. Bovendien mag deze ook niet te groot zijn, aangezien deze anders makkelijk kan afglijden. Dat is al helemaal niet de bedoeling.

Materiaal

Comfort staat voorop. Zo let je onder andere op het materiaal van het tuigje. Deze mag niet in de huid snijden. Daarnaast is het ook prettig als het materiaal ademend is.

Er zijn veel honden die tijdens wandelingen gaan zweten. Wanneer het materiaal niet ademend is, kan dit ervoor zorgen dat het materiaal op de huid gaat schuren en gaat irriteren.

Conclusie – beste hondentuigjes van 2022

De aanschaf van een hond – daar heb je een aantal belangrijke benodigdheden voor nodig. Dit zijn niet alleen de hondenmand, Gps tracker, hondenvoer en de hondenspeeltjes. Ook een hondentuigje mag niet gemist worden hierbij.

Deze heb je namelijk nodig om wandelingen te kunnen maken met jouw trouwe viervoeter. Tenslotte mag hij niet overal loslopen en kan het gevaarlijk zijn om zonder dergelijke hondenriem op pad te gaan. Honden kunnen zomaar ergens van schrikken en wegschieten. In de bovenstaande top 5 heb je de beste hondentuigjes van 2022 kunnen vinden. Mocht je een hondentuigje willen komen, kan je hier vast een goede keuze uit maken. Er zijn ook hondentuigjes met een pen erbij… meer weten bekijk de grondpen voor je hond.

Plaats een reactie