Nagelknipper hond: 9x de beste van 2022

Wanneer je trotse bezitter bent van een hond, dan zijn er natuurlijk enkele zaken die absoluut niet mogen ontbreken. Naast een goede riem, een borstel en veel andere items, is er een ding dat absoluut hoog op je lijstje zou moeten staan, de nagelknipper. Een nagelknipper is voor iedere hondenbezitter een absolute must have, want te lange nagels is natuurlijk voor niemand fijn.

Door de nagels van je honden regelmatig te controleren, kun je zien of ze toe zijn aan een knipbeurt. Uiteraard hoeft dit bij honden lang niet zo vaak als bij mensen, maar op z’n tijd is dit absoluut van belang. Te lange nagels hebben namelijk allerlei verschillende risico’s, maar daarover later meer!

De beste nagelknipper voor je hond van 2022

Onze top 5 nagelknippers voor honden

Zoals je zult begrijpen, zijn er tientallen verschillende type nagelknippers waarmee je de nagels van je hond kunt knippen. Toch zijn niet alle scharen even geschikt. Uiteraard betekent dat niet per definitie dat ze ook slecht zijn, maar een kritische blik is wel gewenst.

Omdat we het on heel goed kunnen voorstellen dat het een flinke uitdaging kan zijn om de beste nagelscharen voor je hond te kunnen vinden, hebben we een lijstje voor je gemaakt met onze favorieten.

Deze bevindingen zijn gebaseerd op allereerst natuurlijk de eigen bevindingen en ervaringen van deze nagelknippers. Daarnaast kijken we natuurlijk ook kritisch naar de bevindingen van anderen. Kortom, doe er je voordeel mee!

1. Woodoro honden Nagelknipper

Om maar maar direct met de beste nagelknipper voor honden te beginnen, komen we uit bij de nagelknipper van het merk Woodoro. Deze nagelknipper kenmerkt zich door de ongekende populariteit onder hondenbezitters. Uiteraard betekent dit niet per definitie dat deze ook voor jou geschikt is, maar niet voor niets is deze schaar de onbetwiste nummer één in deze lijst.

Kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding van deze nagelknipper vergeleken met veel andere varianten, dan steekt deze er met kop en schouders bovenuit. Doordat het knipgedeelte is gemaakt van roestvrij staal, is deze nagelknipper volledig duurzaam. Daarnaast zijn de handgrepen zo ontwikkeld dat ze zorgen voor een ergonomische grip, waardoor deze perfect in je handpalm ligt.

Een absolute Pré aan deze nagelschaar, is dat deze beschikt over een speciale veiligheidsstop. Hierdoor kun je nooit te verknippen en hoef je niet bang te zijn dat je je hond pijn doet.

2. Mister Mill Professionele Nagelknipper

De nagelknipper van Mister Mill mag natuurlijk absoluut niet ontbreken in deze lijst. Deze nagelschaar is namelijk  niet alleen geschikt voor je hond, maar ook voor je kat. Daarnaast is deze nagelschaar bij veel hondenbezitters een absolute liefhebber, waardoor hij niet voor niets ontzettend populair is.

Als we kijken naar het materiaal waarvan deze schaar is gemaakt, dan zien we al snel dat ook deze schaar is gemaakt van RVS en daardoor dus ontzettend duurzaam is. Ook is de Mister Mill uitgerust met ergonomische handvatten, waardoor hij perfect in je hand ligt.

Laat je deze nagelknipper om wat voor reden dan ook per ongeluk een keer ergens liggen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je kinderen ermee aan de haal gaan! Deze nagelknipper is namelijk voorzien van een extra ontgrendelingsbescherming. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat er iets kan gebeuren.

3. TwinQ Professionele Nagelknipper

Deze topper is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een degelijke nagelknipper voor je hond. Het grote voordeel aan deze schaar, is dat ook deze is gemaakt van roestvrij staal en zelfs wordt geleverd met een gratis nagelvijl, hoe leuk is dat?!

Daarnaast heeft ook deze nagelschaar een veiligheidsstop zodat je de nagels van je hond niet te ver af kunt knippen en heeft de TwinQ ook een vergrendeling voor wanneer je kinderen het idee hebben om er mee te gaan spelen.

Met een flink aantal positieve ervaringen van verschillende soorten hondenbezitter, mag deze TwinQ nagelknipper zich zeker geen geduchte concurrent noemen van z’n voorgangers.

4. QEY Nagelknipper

De 4e in deze lijst met beste nagelknippers voor je hond is de nagelknipper van QEY. Deze mag dan wel op de voorlaatste plek staan, maar is een absolute aanrader voor iedere dierenliefhebber. Zo kun je met deze schaar zowel de nagels van je hond als kat knippen en is ook deze nagelschaar gemaakt van RVS. Hierdoor is hij duurzaam en heeft de schaar een lange levensduur.

Het leuke aan deze nagelschaar is, is dat deze verkrijgbaar is in twee verschillende kleuren. Zowel in het roze als in het blauw. Dus heb je een reu en een teef, dan kun je ze beide hun eigen schaar toebedelen.

Net als de hierboven genoemde nagelknippers, is ook deze schaar weer uitgerust met ergonomische handvatten, voor een comfortabele grip. Het leuke aan de QEY-nagelschaar voor je hond, is dat je ook hier weer een gratis vijl bij krijgt. Zo kun je de nagels niet alleen knippen, maar ook direct de scherpe randjes vijlen.

5. Petkit Nagelknipper

De laatste in deze lijst met beste nagelknippers voor je hond, is de nagelknipper van Petkit. Ondanks de laatste plek in deze lijst, is deze alles behalve af te raden. Het handige aan deze schaar, is dat deze zelfs is voorzien van een led lampje. Hierdoor kun je extra goed zien waar het ‘leven’ van de nagel van je hond begint.

Wel is het goed te weten dat deze nagelschaar net iets anders is dan de rest van de nagelscharen die we hierboven hebben benoemd. Het leuke aan deze schaar, is dat er namelijk een nagelvijl bij in zit. Deze kun je gemakkelijk uitklappen en na gebruik weer inklappen. Hoe handig is dat?

De kans dat je uit één van de bovenstaande nagelscharen een keuze hebt kunnen maken, die is natuurlijk vrij groot. Door het samenstellen van deze 5 populaire scharen, is het voorwerk al door ons gedaan. Het enige wat je nog hoeft te doen, is te bepalen welke je het meest aanspreek.

Wat is een nagelknipper?

hond trimmen nagels knippen

Na het lezen van de bovenstaande populairste nagelknippers, is wat extra informatie misschien wel gewenst. Een nagelknipper dat kent natuurlijk iedereen, maar wat is nu het verschil tussen een nagelschaar voor je hond en een nagelschaar voor jouw als mens? Het grootste verschil zit hem natuurlijk in de vorm en ook de dikte van de nagels.

De speciaal ontwikkelde nagelscharen voor de nagels van je hond, zijn op een dusdanige manier ontwikkeld dat je niet bang hoeft te zijn dat je de nagels verkeerd afknipt. Wel is het zaak dat je natuurlijk zelf in de gaten houdt dat de nagels van je hond niet te lang worden. Dit kun je eenvoudig doen door periodiek te controleren of de nagels de grond niet raken wanneer je hond op z’n vier poten staat.

De beste nagelknippers voor je hond

Omdat het knippen van de nagels van je hond een belangrijk onderdeel uitmaakt van de totale verzorging van je hond, is het daarom ook goed dit direct mee te nemen. Stel je hebt je hond na een dagje in het bos te hebben geravot even lekker onder de douche gedaan en z’n vacht gewassen met hondenshampoo, dan is het net zo handig om ook direct even de nagels van je hond te controleren. Wanneer je dan een nagelknipper voor de nagels van je hond bij de hand hebt, kun je ze direct knippen wanneer ze te lang zijn. 

Toch blijkt dat veel hondenbezitters het lastig vinden om de nagels van hun trouwe viervoeter te knippen, terwijl dit met de juiste tips absoluut geen enkel probleem hoeft te zijn. Speciaal daarom, gaan we verderop in dit artikel uitgebreid verder in op hoe je zelf de nagels van je hond kunt knippen met een nagelknipper. Ook vertellen we je stap voor stap hoe je kunt bepalen tot hoe ver je de nagels van je hond kunt afknippen en waar je allemaal nog meer op moet letten.

In dit artikel gaan we verder in op onze favoriete nagelknippers voor honden en leggen we je ook exact uit wat er nu daadwerkelijk zo goed is aan deze nagelknipper. Op deze manier geven we je een duidelijk beeld van wat nu van belang is, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken voor een goede nagelknipper voor je hond. Lees je mee?

Het belang van een nagelknipper voor honden

Het knippen van de nagels van je hond is een belangrijk onderdeel van de algehele verzorgen. Het is daarom dus ook goed om de nagels regelmatig te controleren. Hier alleen of ze te lang zijn, maar ook of er geen haaltjes aan zitten. Wanneer een nagel haaltjes heeft, dan kun je hond hiermee tijdens het krabben mee vast komen te zitten in de vacht. De paniek die je hond dan ervaart kan ertoe leiden dat je hond zichzelf bezeert.

Je doet er dus goed aan, om periodiek de nagels van je hond te controleren. Doorgaans hoeven de nagels meestal niet veel vaker dan 2 tot 3 keer per jaar geknipt te worden. Vooral bij oudere honden kan het zijn dat dit wat vaker nodig is. Dat heeft ermee te maken dat vooral jonge honden natuurlijk een stuk beweeglijker zijn. Dit zorgt ervoor dat de nagels vanzelf deels afslijten door het contact met de grond.

Heeft je hond te lange nagels, dan kan dit leiden tot ernstige gevolgen. Zo zal je hond tijdens het wandelen pijn ervaren, doordat de nagels de grond raken en op deze manier bij iedere stap die wordt gezet in ‘het leven’ worden gedrukt. Daarnaast is de kans ook aanwezig dat wanneer je de nagels van je hond niet of niet vaak genoeg knipt, deze krom kunnen gaan groeien, met alle gevolgen van dien.

Zo zal je hond z’n poten op een andere manier neer gaat zetten, om ervoor te zorgen dat de nagels niet de grond raken. Hierdoor is de kans aanwezig op andere lichamelijk ongemakken. Kortom, noodzakelijk dus!

Zelf doen is ontzettend eenvoudig

Veel mensen vinden het eng om de nagels van de hond zelf te knippen. Toch is dit helemaal nergens voor nodig. Je kunt namelijk ontzettend makkelijk stap voor stap zelf aan de slag. Wel is het belangrijk dat je weet hoe het moet. Je wilt het natuurlijk niet op je geweten hebben dat je de nagels van je hond te kort knipt, waardoor je in ‘het leven’ knipt. Zorg er daarom dus ook voor dat je onderstaande stappen goed uitvoert:

Stap 1. Zorg dat je hond gewend is aan de nagelknipper

Wanneer je de nagels van je hond knipt, is het wel zo prettig dat je hond hier ook op voorbereid is. Het is natuurlijk ontzettend  gevaarlijk wanneer je de nagels van je hond wilt beginnen te knippen en je hond trekt z’n poot ineens weg. Zorg er daarom dus ook voor dat je je hond eerst laat wennen, door hem kennis te laten maken met de schaar.

Stap 2. Pak de poot van je hond

Is je hond eenmaal gewend, dan is het goed te beginnen met de voorpoten van je hond. Je pakt één van de beide voorpoten en kijkt waar de bloedlijn van de nagel loopt. Dit is bij een lichte nagel vaak eenvoudig te zien en bij een donkere nagel wat lastiger. Zorg er daarom dus ook voor dat je bij een donkere nagel stukje voor stukje afknipt en iedere keer kijkt of je in het midden van de nagel een puntje ziet. Is dit het geval, dan weet je dat je moet stoppen want dan begint het ‘leven’.

Stap 3. Vijl de scherpe randjes bij

Als je alle nagels hebt geknipt, dan is het belangrijk goed te voelen of er geen scherpe randjes meer aan de nagels zitten. Is dit wel het geval, dan is het raadzaam om deze scherpe randen met een nagelvijl even bij te vijlen, zodat je hond zichzelf niet kan bezeren, maar ook niemand anders.

Het zelf knippen van de nagels scheelt je in de portemonnee

lang nagel hond moet geknipt worden

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, is het knippen van de nagels van je hond absoluut niet moeilijk. Het enige wat van belang is, is dat je hond rustig blijft zitten, maar ook dat je een goede nagelschaar gebruikt. Gelukkig heb je hierboven niet alleen alle stappen kunnen lezen hoe je zelf de nagels van je honden kunt knippen, maar ook een lijst met de beste nagelknippers voor je hond.

Gezien de kosten voor een nagelschaar tussen de 10 en 20 euro liggen, is het zeker de moeite waard om het te overwegen om dit zelf te doen. Vooral omdat het absoluut niet moeilijk is. Wanneer je namelijk keurig houdt aan de juiste stappen, is het voor iedereen gemakkelijk te doen.

Uiteraard kunnen we het ons ook heel goed voorstellen dat je het om wat voor reden dan ook lastig vindt om te doen of het simpelweg niet durft. Probeer het dan ook niet, want de kans dat je dan iets beschadigd is natuurlijk altijd aanwezig. Je kunt er dan voor kiezen om de nagels te laten knippen door een dierenarts of je gaat naar de trimsalon. Voldoende alternatieven dus.

Kan ik mijn hond met iedere nagelschaar knippen?

Het grote voordeel aan een nagelschaar voor honden, is dat deze geschikt is voor iedere hond. Uiteraard zijn er wel enkele verschillen als het gaat om afmeting, maar doorgaans maakt het weinig tot geen verschil. Wel is het goed vooraf even goed te kijken wat de beschrijving van de desbetreffende nagelknipper aangeeft. Er zijn namelijk ook speciale nagelknippers voor kleinere honden, omdat deze natuurlijk veel ielere pootjes en dus ook nagels hebben.

Tips voor tijdens de aankoop

Heb je besloten om de nagels van je hond zelf te gaan knippen, dan is het natuurlijk allereerst verstandig om uit één van de bovenstaande nagelknippers te kiezen. Hier hebben we het onderzoek al voor je gedaan en weet je zeker dat je een geschikte nagelknipper koopt. Toch kan het ook zo zijn dat je misschien toch op zoek bent naar iets anders. Om er dan voor te zorgen dat je de juiste nagelknipper kiest, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet. Wanneer je nagelknipper aan deze eisen voldoet, dan is deze nagelknipper zeker geschikt.

  • Heeft de nagelknipper een veiligheidsstop?
  • Beschikt de nagelknipper over een vijl?
  • Is de nagelknippers voorzien van verlichting voor het nakijken van de bloedvaten?
  • Hoe wordt deze nagelknipper beoordeelt door andere gebruikers?
  • Wat is de prijs van de nagelknipper?

Dit zijn een 5-tal vragen, waarmee je eenvoudig kunt bepalen of een bepaalde nagelknipper wel of niet voldoet aan de door jou gestelde eisen. Uiteraard zijn er ook bepaalde uitzonderingen, zoals dat een lampje natuurlijk geen must is en ook een vijl afzonderlijk kan worden bijbesteld. Maar voor de rest zijn de overige punten een goede raadgever om te kijken of de nagelknipper voldoet aan wat je zoekt. Doe er dus je voordeel mee!

Plaats een reactie