Pup alleen thuis laten? 3 snelle tips

Wil je je Pup alleen thuis laten, maar is je pup er niet klaar voor? In dit artikel lees je 3 snelle tips die ervoor gaan zorgen dat je pup zich op zijn gemak gaat voelen als je even weg bent.

Ben je eigenaar van een pup, en wil je stappen gaan zetten om je pup alleen thuis te laten?

Dat begrijp ik helemaal. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van je hond is het alleen thuis laten, en de zelfstandigheid van je pup. Ik geef je 3 tips die ervoor zorgen dat je pup zich op zijn gemak gaat voelen als je even weg bent voor een boodschap.

Tip 1: Leer je Pup ‘Zelfstandig’ zijn

Het is zaak om de kloof tussen het constant aanwezig zijn bij je pup, en het alleen thuis laten langzaam te verkleinen.

Leer de pup zelfstandiger zijn in het thuis. Doe dit door de hond een veilig hoekje te geven met een slaapdeken of bench. Ga dan zelf aan de andere kant van de kamer zitten of staan.

Als je de pup hier aan gewend laat raken, is de kloof tussen het alleen laten en constant erbij zijn wat verkleint. Zo ben je op weg naar de juiste richting!

Tip 2: Voel je hond goed aan en werk in stapjes

Je hond alleen thuis laten kan alleen als je pup zich op zijn gemak voelt. Zorg hier dus ook voor!

Laat de pup uitgebreid uit voordat je weg gaat. Geef de pup zijn favoriete speeltje, favoriete plek en dekentje en iets lekkers om voor afleiding te zorgen.

Is hij of zij onrustig en blijft je pup maar blaffen? Begin dan opnieuw en zorg ervoor dat je de stappen zorgvuldig uitvoert.

Tip 3: Als jij rustig bent, wordt je pup dat ook

Bij het weggaan en terug binnenkomen is het van belang om alles rustig aan te doen. Dus rustig de deur dichtdoen, spullen neerleggen en je pup begroeten.

Als je dit allemaal op een rustig tempo doet, zal je hond veel minder prikkels krijgen en rustiger worden. Hierdoor wordt een volgende keer alleen maar makkelijker, en kun je ook langer van huis blijven!

Plaats een reactie