Hondenfietsmand: 15 x de beste voor voorop en achterop

Houd jij van fietsen? Dat doe je liever niet alleen. Hoe tof is het om jouw trouwe viervoeter met je mee te nemen? Veel hondeneigenaren nemen hun hond mee naast de fiets, aan de hondenlijn. Niet iedere hond is hiervoor geschikt. Bovendien is het ook niet veilig.

De hondenfietsmand biedt hierbij dé uitkomst. Op deze manier kan jouw hond op een veilige manier worden vervoerd. Grote kans dat je deze vaak bent tegengekomen bij andere hondeneigenaren. En zeg nu zelf, hoe gaaf ziet dit eruit? Voor jou als hondeneigenaar is zo’n hondenfietsmand natuurlijk onmisbaar.

De keuze is reuze. Hoe kies je nu de beste uit? Dat komt goed uit. In dit blogbericht vind je de 5 × de beste hondenfietsmand voor voorop en achterop. Deze worden uitgebreid met jou besproken. Mocht je deze mand nog niet helemaal voor je zien, raden wij je aan het blogbericht helemaal tot het einde te lezen. Doe dit vooral zodat je antwoord krijgt op al je vragen.

Top 5 beste hondenmand voor voorop en achterop

 Je wilt het beste voor je hond. Dat is geen gekke gedachte. Dit maakt dat je hem veilig en comfortabel wilt vervoeren. Een fietstochtje maken doe je tenslotte graag samen. Naast de fiets laten lopen? Dat is niet altijd even ideaal.

Niet zo gek dus dat de meeste hondeneigenaren kiezen voor een dergelijke mand op de fiets. Ook jij bent hier vast gecharmeerd van geraakt. Uiteindelijk zal je de beste moeten kiezen – eentje die past op de fiets en past bij jouw hond. Er zijn zoveel keuzes; hoe kies je nu de beste hieruit?

Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld. Hierin nemen we de hondenmanden kritisch onder de loep. Een vereiste hierbij is dat deze zowel op de voor- als achterkant van de fiets past. Daarnaast dient deze praktisch in gebruik te zijn en qua uiterlijk in de smaak te vallen.

Daarom gaan we het makkelijker voor je maken. Je vindt hier namelijk twee top 5 lijstjes. Eentje voor voorop de fiets én voor achterop de fiets.

Top 5 beste hondenfietsmand voor voorop

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om de hondenmand voorop de fiets te bevestigen. Zo kan je je trouwe viervoeter zien tijdens de fietstocht. Dit bevordert natuurlijk de veiligheid.

Bovendien is het veel gezelliger om contact te houden met je hond. In de onderstaande top 5 vind je de beste hondenmanden voor voorop de fiets.

1. Fietsmand van InnovaLand – Fietsmand Voorop

De hondenfietsmand van InnovaLand is in gebruik zeer praktisch. Deze heeft daarom veel voordelen te bieden. Voordelen waar zowel jij als jouw hond van kunnen profiteren.

Deze mand is samengesteld van 100% polyester. Het materiaal is hierdoor makkelijk schoon te houden. Qua hygiëne scoort de fietsmand dus al vrij hoog. Deze kan met een natte doek worden schoongehouden of worden gewassen in de wasmachine. Waar de meeste manden hier niet tegen bestand zijn, is deze dat juist wél.

Mochten jullie onverhoopt in een regenbui terechtkomen, dan hoeft dit geen probleem te zijn. De fietsmand is volledig waterdicht, waardoor jouw trouwe viervoeter geen natte voetjes krijgt. De afmeting van de mand 28 × 34 × 25 en is daarmee zeer geschikt voor kleine honden.

Is de fietstocht op zijn einde gekomen? Klik de mand eraf en gebruik deze door middel van het toegevoegde handvat als draagtas. Ook ideaal voor de boodschappen. Met zijn stoere uitstraling zullen zowel jij als jouw hond de show stelen tijdens de fietstocht.

2. Fietsmand Riet – Voorop met Metalen Rek

Zoek jij een traditionele fietsmand? Dan kunnen we niet anders dan jou deze aanraden. De rieten fietsmand met een metalen rek bovenop. Ideaal voor voorop de fiets. Hoe gaaf ziet deze eruit?

Maar is deze ook praktisch te noemen? Absoluut. Het metalen rek is er speciaal voor de veiligheid. Mocht jouw hond het toch nog een beetje spannend vinden, dan kan hij er niet onverhoopt uit springen.

De fietsmand heeft een afmeting van 40 × 50 x 44 centimeter. Daarbij kan de mand een gewicht dragen van in totaal 5 kilogram. Daarmee is de mand geschikt voor kleine hondenrassen of voor puppy’s. Zowel de mand als het metalen rek zijn makkelijk te bevestigen, zodat je snel kunt vertrekken.

Na de fietstocht kan het metalen rek eraf worden gehaald, om de mand vervolgens te gebruiken voor een snelle boodschap. Ook multifunctioneel is een groot voordeel.

3. PetSpace Hondenfietsmand – Fietsmand Voorop

Staat multifunctioneel bij jou bovenaan? Bekijk dan eens de hondenfietsmand van PetSpace. Deze is niet alleen als fietsmand te gebruiken, maar ook als handige schouder- en rugtas. Mocht je veel op pad zijn, dan is dit natuurlijk ideaal.

De tas is makkelijk aan de fiets te bevestigen. Dit wordt gedaan met de vier mechanismes die hier speciaal voor zijn bedoeld. Dit is niet alleen een pluspunt  voor de bevestiging, maar ook voor de veiligheid. Op deze manier blijft de mand netjes op zijn plek zitten – ook tijdens zware weersomstandigheden. Zo hebben jij en jouw hond niks te vrezen.

Door de stevigheid van de mand, kan deze meer gewicht dragen – tot en met 10 kilogram. Zo kunnen ook de middelgrote hondjes hierin vervoerd worden. Voor het comfort is de mand gemaakt van zacht materiaal, dat kan worden uitgewassen in de wasmachine. Hetzelfde geldt voor het comfortabele kussentje dat zich binnenin bevindt.

Hoeft de fietsmand niet meer in gebruik genomen te worden? Dan kan deze opgevouwen worden. Erg handig voor onderweg.

4. Fietsmand van Trixie – Stuur fietsmand

Voor een trendy hondenfietsmand, kies je voor Trixie. Door zijn zwarte uiterlijk past de mand bij vrijwel iedere fiets; een feestje om in gebruik te nemen. Niet alleen door het uiterlijk, maar ook door de specificaties is het de moeite waard om te bekijken.

De bovenkant van de mand beschikt over afsluitbaar gaas. De hond kan hier veilig in verblijven, maar beschikt daardoor over genoeg frisse lucht. Bovendien komt het ook de veiligheid ten goede.

Mochten jullie in een regenbui terecht komen, dan kan de mand worden voorzien van een speciale regenkap. Deze kap wordt uiteraard meegeleverd bij bestelling. Zo zijn jullie op alles voorbereid. Omdat de mand speciaal is afgesteld op het stuur, zal deze prima passen.

De afmeting van de mand bedraagt 41 × 29 × 47 en beschikt over 6 kilogram aan draagkracht; perfect voor de kleine vriendjes. Mocht je de mand willen gebruiken als tas, kan deze makkelijk van de beugel worden gehaald.

5. FastRider Fietsmand – Fietsmand Voorop

Als laatste is de fietsmand van FastRider een zeer aan te raden keuze. Qua veiligheid scoort deze vrijwel alle punten.

De mand beschikt niet alleen over een afsluitbare kap, maar ook over een veiligheidsgordel. Op deze manier blijft jouw hond altijd veilig in zijn mandje zitten. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. Bovendien heeft de mand een zacht kussen aan de binnenzijde, zodat jouw hond een comfortabele rit heeft. Voor de hygiëne kan deze worden uitgewassen in de wasmachine.

Bovendien beschikt de mand aan de binnenkant over meerdere vakken. Handig om spullen zoals telefoons, sleutels of andere benodigdheden in op te bergen. Dit scheelt extra bagage. Ook jij kunt je voordeel uit de fietsmand trekken.

Met zijn 47 × 35 × 26 qua afmeting en 7 kilogram aan draagkracht, kunnen kleine hondenrassen probleemloos worden vervoerd.

Top 5 beste hondenfietsmand voor achterop

Het bovenstaande overzicht laat jou de beste hondenfietsmanden voor voorop zien. Mocht je het gewicht liever achterop je fiets willen dragen, dan geven we je daar geen ongelijk in. Daarom óók een top 5 met de beste hondenfietsmanden voor achterop de fiets. 

1. Basil Hondenfietsmand – Achterop

Op basis van de gegeven reviews, is de hondenfietsmand van Basil een zeer populaire keuze. Veel hondeneigenaren geven aan hier veel plezier van te hebben. Alleen al de blauwe kleur is ontzettend tof; laat taan de specificaties.

De mand is gemaakt van het materiaal kunststof. Dit is zeer stevig en dus makkelijk schoon te maken. De binnenkant van de mat beschikt over een zacht kussentje en een veiligheidsgordel. In combinatie met de metalen kap, hoef je je over de veiligheid geen zorgen te maken.

Bij bestelling wordt een universeel frame geleverd. Dit frame past op vrijwel iedere fiets en zo kan de mand dus zeer makkelijk bevestigd worden. Door het handvat kan de mand makkelijk verplaatst worden. Dat maakt deze man zeer geschikt voor onderweg of voor een boodschap.

De fietsmand van Basil heeft een afmeting van 45 × 32 × 22 en een draagkracht van 10 kilogram. Deze is geschikt voor zowel kleine als voor grote hondenrassen.

De metalen bovenkop is er los bij te bestellen.

2. Fietsmand van Trixie

Zoek je een mand speciaal voor kleine honden? Kijk dan eens naar de mand van het merk Trixie. Deze heb je eerder ook al kunnen vinden. Deze mand is geschikt voor achterop de fiets.

De mand heeft aan de zijkant twee kliksystemen zitten. Deze is hierdoor vrij makkelijk te bevestigen aan de bagagedrager. De rieten kap kan worden vastgemaakt met de daarvoor bestemde riempjes. Deze kan er dus niet per ongeluk afwaaien. Zo zit jouw trouwe viervoeter veilig en comfortabel.

De afmeting van de mand bedraagt 35 × 49 × 55 en kan in totaal 8 kilogram dragen – ideaal voor kleine hondenrassen. Ook middelgrote honden van een jonge leeftijd zullen hier in passen.

3. Hondenfietsmand van Around

Een hondenfietsmand dient niet te zwaar te zijn. Ook gewicht achterop kan flink tegenvallen. Met de hondenfietsmand van Around hoef je daar niet bang voor te zijn. Deze is namelijk zeer licht in gewicht, zodat ook jij comfortabel kan fietsen.

In totaal kan de mand 15 kilogram dragen. Hierdoor is deze zeer veelzijdig te noemen. Middelgrote honden kunnen zo ook genieten van een gezellige fietstocht. Daarbij kan de fietsmand ook worden ingezet voor de nodige boodschappen. Qua veelzijdigheid zeer aan te raden dus.

De mand beschikt over een veilige koepel die makkelijk afgesloten kan worden. Deze laat nog wel voldoende frisse lucht door. De mand is speciaal afgesteld, zodat deze ook op elektrische fietsen bevestigd kan worden. Bovendien beschikken de zijkanten over reflectoren, zodat jullie beiden goed te zien zijn in het donker.

4. Hondenfietsmand van de Boon

Ben jij nu eenmaal gecharmeerd van een rieten fietsmand? Dat kunnen we goed begrijpen. Daarom kunnen we je de rieten hondenfietsmand van de Boon echt aanraden. De grijze kleur maakt de mand dan ook helemaal af.

Ook deze beschikt over een metalen rek. Dit is om de veiligheid te kunnen waarborgen. Aan de onderkant van de mand bevindt zich een eenvoudig kliksysteem. Dit systeem maakt het bevestigen van de mand een zeer makkelijk en snel klusje.

Haal de metalen kap eraf, om de mand anders te gebruiken. De afmeting van de hondenfietsmand bedraagt 42 × 50 en beschikt over 10 kilogram aan draagkracht. Hier kun je dus meerdere kanten mee op.

5. Cycle Tech Hondenmand

Deze top 5 sluiten we af met een hondenfietsmand van Cycle Tech. Grote kans dat je al valt voor het uiterlijk hiervan. Ook qua gebruik is het een topper.

De mand beschikt over een afsluitbare kap, met daarbij een handvat. Hierdoor kunnen zowel de mand als jouw hond buiten de fiets om vervoerd worden. Mocht je je trouwe viervoeter overal mee naartoe willen nemen, dan is dit een goede oplossing.

Om de hondenfietsmand te kunnen bevestigen, krijg jij speciaal bevestigingsmateriaal meegeleverd. Deze is op de meeste bagagedragers te bevestigen. De afmeting van de mand bedraagt in totaal 50 × 35 × 20 centimeter en kan in totaal 15 kilogram dragen.

Deze is dus geschikt voor de kleine en middelgrote hondenrassen. Hoewel de mand op plek 5 staat, is deze zeker niet minder.

Waarom kiezen voor een hondenfietsmand?

De hondenfietsmand wordt niet voor niks aangeschaft. Als het goed is, is dit al duidelijk naar voren gekomen in dit blogbericht. Het is niet verplicht om deze aan te schaffen. Dit beslis jij nog altijd zelf.

Als het niet verplicht is, waarom zou je dan moeten kiezen voor een hondenfietsmand? Dit zou je kunnen doen om de volgende redenen:

  • Jouw hond kan niet zo goed alleen thuisblijven. Een fietsmand maakt het mogelijk om hem mee te nemen.
  • Jouw hond is wat ouder of ziek. Door de fietsmand kun je hem bij je houden. Zo hoef je je geen zorgen te maken.
  • Je vindt het gezellig om je hond mee te nemen.
  • Je gaat voor meerdere dagen op fietsvakantie. Op deze manier kan je je hond meenemen en hoeft hij niet uit logeren.

Conclusie – beste hondenfietsmand van 2022 aanschaffen

Je bent aan het einde gekomen van dit blogbericht over de beste hondenfietsmanden. Hierin heb je twee top 5 lijstjes gekregen. Deze lijstjes beschikken hondenmanden voor voorop en achterop de fiets.

Jij kunt dus zelf beslissen wat je prettiger vindt. Mocht je de keuze lastig vinden, dan raden we je aan beide lijsten goed door te nemen. Zo kom je erachter welke de beste is en welke geschikt zou kunnen zijn voor jouw trouwe viervoeter.

Plaats een reactie